Még azután is zaklatott egy iskolás kislányt egy férfi, hogy már nyomoztak ellene

Ezt olvasta már?

A 45 éves, teherautósofőrként dolgozó David Rowlinsont 8 év börtönre ítélték egy kamaszlány szexuális bántalmazása miatt, mert, ahogyan a bíró is fogalmazott, tönkretette a lány gyerekkorát. A férfi még azután is zaklatta a lányt, hogy már eljárás indult ellene a lány szexuális zaklatása miatt.

A 45 éves David Rowlinsont akkor bukott le, hogy szexuálisan zaklat egy fiatal lányt, amikor a lány egyik osztálytársának szülei szemtanúi voltak, hogy a lány beszál az iskola közelében álló autóba. Azonnal értesítették is a rendőröket.

Amikor a rendőrök rájuk találtak, a lány azt mondta nekik, hogy gondjai vannak, és megbízik a férfiban, aki sokat segít neki, ezért beszélget vele.

Végül a lány anyja rájött, hogy már hat hónapja rendszeresen találkozgat a férfival, és egyszer látták, hogy egy olyan üzenetet küldött Rowlinsonnak, hogy ne menjen az iskola közelében, mert azzal felébreszti a gyanút másokban.

Amikor a lány anyja megkérdezte, hogy történt-e valami köztük, a lánya azt felelte:

“Irányítani próbál engem”.

Majd amikor a férfi megtudta, hogy a lánynak van barátja, küldött neki egy manipulatív üzenetet: Egy falra voltak felfüggesztve a ruhái, mellyel azt próbálta szimbolizálni, hogy felakasztja magát.

A lány később sírva vallott be mindent a rendőröknek. Elmondta, hol és mikor, illetve hogyan kezdte el zaklatni a férfi, felsorolta a bántalmazás helyszíneit, az autót, a férfi ágyát, a hotelt, egy erdőt, és az iskolához közeli helyszíneket.

Az ügyész elmondta, hogy a férfi kihasználta, hogy a lány problémákkal küzd, ezért úgy tett, mintha segítene neki, majd molesztálni kezdte.

Kezdetben csak ráírt a Facebookon, és ismerkedett vele, ami bizalmas beszélgetésekhez vezetett, majd elkezdett neki olyan kérdéseket feltenni, mint hogy “szűz vagy-e még”vagy “mit szólnál egy jó szexhez?”

A férfi azt állította, hogy nagyon szerette a lányt, és a molesztálást megpróbálta úgy beállítani, mintha a lány is akarta volna.

A visszaélések azonban rendszeressé váltak, és alkalmanként az iskola közelében is megtörténtek.

A letartóztatás után Rowlinson nem tett vallomást, kifizette az óvadékot, ezért szabadon engedték, majd újra meg újra felkereste a lányt, egészen addig, amíg ismét le nem tartóztatták.

Tavaly december 6-án bűnösnek vallotta magát, beismert a zaklatást.

A lány anyja a bíróságon úgy fogalmazott, hogy

összetörte a lánya lelkét, elvette a gyerekkorát, és kihasználta azt, hogy lánya akkoriban kritikus időszakon ment keresztül, így rendkívül sebezhető volt.

A lány hozzátette, borzalmasan érezte magát.

“Csak most kezdem felfogni, hogy ez nem az én hibám. Egy felnőtt ember, akiben megbíztam, mert úgy éreztem, hogy törődik velem, végül bántalmazott és kihasznált”

– mondta a bíróságon.

 A lány hozzátette, hogy azóta

rémálmok gyötrik, alvajáró lett, és minden percben pánikrohamot kap, ahányszor meglát egy hasonló kocsit, mint Rowlingsoné. A férfi ráadásul azt javasolta neki, hogy kezeltesse a tüneteit, hogy azok csökkenjenek, illetve megszűnjenek, de mindezt csak azért, hogy ez ne számítson súlyosbító tényezőnek az ítéletében.

Elvette tőlem annak az örömét, hogy valakivel, aki korombeli, normális kapcsolatom lehessen. Gondolni sem tudok most olyasmire, hogy járjak valakivel”

– mondta a fiatal lány.

A lány azt is elmondta, hogy még mindig kísértik őt a Rowlinsonnak köszönhető rémes emlékek. 

Michale Scholes, a férfi ügyvédje szerinte a teherautó-sofőr Rowlingson nem mondható érzéketlen szexuális ragadozónak, hiszen felelősséget vállalt a saját tetteiért.

Forrás: Getty Images/Christopher Furlong

Anil Murray biró viszont súlyosbító tényezőként említette a jelentős korkülönbséget, és azt, hogy a férfi megfenyegette a lányt, és azután sem hagyott fel a zaklatással, hogy egyszer már letartóztatták miatta.

Ahogyan ő is mondta, rányítani próbálta őt. Azzal fenyegette, hogy öngyilkos lesz, ha megszakad közöttük a kapcsolat, ráadásul a szabadulása után újra molesztálni kezdte a lányt. Rémálmai voltak, egyszerűen tönkretette a gyerekkorát. És képes volt azt mondani neki, hogy kezeltesse a tüneteit, hogy azok megszűnjenek, csak hogy enyhébb büntetést kapjon”

A bíró elmondta, Rowlingson eredetileg 12 évet kapott volna, de mivel beismerő vallomást tett, és megbánta tettét, 8 év után szabadulhat. Rowlingson ezenkívül a szexuális bűnözők listájára is felkerült – írta meg a Mirror.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában