Meddőséget okozó, “leszorító” fehérneműt árulnak kisfiúknak, hogy lányosabban nézzenek ki

Ezt olvasta már?

Gyermekbántalmazással vádolták meg a tervezőt, aki kisfiúknak árul olyan fehérneműt, ami leszorítja a nemi szervüket, hogy lányosabban nézhessenek ki. Korábban egy apuka és transznemű lánya is piacra dobott hasonlót – írja a V4NA.

Nemrég dobta piacra Carmen Liu ruhatervező az első kereskedelmi forgalomban kapható, úgynevezett “laposító és bújtató alsóneműt”. Az alsóneműt úgy tervezték, hogy ellapítsa a medencetájékot, hatékonyan elrejtve a férfi nemi szervek minden nyomát a viselőjét körülvevő emberek elől.

A Daily Mail szerint Liu biológiailag is férfi, aki nőként azonosítja magát, és egykori balett-táncos, aki most úgy döntött, hogy a külső nemi jellegzetességeiket elnyomni és elfedni kívánó emberek számára készült ruhadarabokat fog készíteni, kifejezetten fiúk számára.

Az egészségügyi szakemberek óva intettek ezektől a ruhadaraboktól, mivel fennáll a veszélye annak, hogy használóik tartósan meddővé válnak. A ruhadarabok túlzott nyomást gyakorolnak a nemi szervek területére, hogy elrejtsék azt a szem elől.

Liut ráadásul

gyermekbántalmazással vádolták meg, mivel nemiszerv-lelapító darabjai gyermekméretben is kaphatóak.

A cég honlapján külön gyerekeknek szóló részleg található, ahol az olvasható: “a Carmen Liu Kids a transz lányok és a nem bináris gyerekek számára könnyíti meg az utat. Mi vagyunk a világ első cége, amely meghallgatja a gyerekeket, akiknek szükségük van ilyen termékekre. Minden egyes termék azért van itt, hogy a gyerekeknek ugródeszkát nyújtson az önmegtaláláshoz”.

Azonban a weboldalon nem tüntetik fel, hogy milyen súlyos következményei lehetnek az alsóneműk hosszú ideig tartó viselésének.

A webshopban egy csomag is megvásárolható, amely tartalmaz rejtvényeket, kifestőket tanulnivalóval, és két személyes levelet, amelyet maga Carmen írt a gyereknek és a szülőnek.

“A pozitív változás felé vezető minden lépésnek kicsinek kell lennie. Egyszerre csak egy lépés. A CARMEN LIU KIDS Activity Pack elindítja az érzelmi utazást, miközben időt ad arra, hogy minden egyes lépést úgy dolgozzanak fel, hogy közben szeretve és megerősítve érezzék magukat az identitásukat megváltoztató személyek. Amikor készen állsz a következő lépésre, mi itt leszünk, hogy megadjuk az ugródeszkát. Az alsónadrágok és a pólók készen állnak, amikor szükséged lesz rájuk” – írják a weboldalon.

A webshopban nemcsak kisfiúknak, hanem

éppen csak serdülő lányoknak is kínál terméket Carmen Liu: erotikus, csipkés melltartót.

Amint arról a hírügynökségünk már korábban is beszámolt, nem Carmin Liu volt az egyetlen, aki transznemű és nemi átmenetben lévő gyerekeknek kezdett el alsóneműket gyártani.

Egy apuka és fia nem talált teljesen megfelelő fürdőruhát, sem alsóneműt a transznemű gyerekeknek, ezért inkább előálltak egy saját márkával. Jamie Alexander Kanadában él a gyermekével, a 13 éves Rubyval, aki fiúnak született, de már lánynak tartja magát.

Az ő tapasztalatuk az volt, hogy bár vannak fürdőruhák és fehérneműk a transznemű gyerekeknek, egyik sem volt tökéletes Rubynak. Ezért találták ki azt, hogy létrehoznak egy saját kollekciót, amiben a fent említetteken kívül más ruhadarabok is megtalálhatók. A Rubies nevet viselő márka testre simuló ruhadarabokat kínál, és többek között azzal reklámozza magát, hogy a “hegyes pálcát varázslatos módon egy kecses dűnévé változtatja”.

Ruby elmondta, hogy a fürdőruha külső része alakformáló spandex anyagból van, belül pedig kétrétegnyi háló van, ami a gyerek elmondása szerint „mindent a helyén tart”. A transznemű kislány szerint így már nincs szükség arra, hogy a fiúk kitömjék a bugyi elejét, vagy begyűrjék a péniszüket.

Az apuka arról beszélt a Buzzfeednek egy interjúban, hogy a gyermeke már hároméves korában elindult a nemváltás útján. Ekkor Ruby már elkezdett érdeklődni a lányos ruhák és cipők iránt, négyévesen pedig a strandon nem homokvárat épített, hanem libegő szoknyává próbálta meg hajtogatni a törülközőjét.

Jamie a jelek szerint ezt a viselkedést már készpénznek vette arra nézve, hogy a fia valójában lány szeretne lenni. Később aztán Ruby elkezdett rajongani a hercegnőkért, az Aranyhaj és a nagy gubanc című meséért, harmadik osztályos korában pedig már az édesapa és Ruby is úgy ítélték meg, hogy készen áll a gyerek a nemváltásra.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában