Matteo Salvini: Rendkívül veszélyes a helyzet az európai határoknál

Ezt olvasta már?

Rendkívül veszélyesnek ítélte meg a Fehéroroszág és néhány uniós tagállam határán kialakult migrációs válságot Matteo Salvini, aki csütörtökön bejelentette, hogy Lengyelországba látogat.

A jobboldali Liga vezetője újságíróknak úgy nyilatkozott: Európában a terület- és határellenőrzés, valamint az illegális bevándorlás miatti veszély kiemelt figyelmet igényel, mivel Európa határain “valami veszélyes zajlik, rendkívül veszélyes”.
Bejelentette, hogy december 3-án és 4-én Lengyelországba látogat Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke meghívására.

Matteo Salvini december 3-án és 4-én Lengyelországba látogat.Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Matteo Salvini a dél-olaszországi Calabria tartományban volt csütörtökön, amely Lampedusa szigetével és Szicíliával együtt a Földközi-tengeri migráció dél-európai kapujának számít. A volt belügyminiszter kifejtette, hogy utódja, Luciana Lamorgeseaz olaszok tüntetéseinek betiltása helyett jobban tenné, ha a bevándorlók kikötését tiltaná meg.Hozzátette, hogy Olaszországba az év eleje óta több mint 57 ezren érkeztek, a tavalyi év ugyanezen időszakában mért valamivel kevesebb mint 40 ezer bevándorlóhoz képest, miközben 2019-ben január 1. és november 11. között kevesebb mint tízezren érkeztek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img