Maszk nélküli vírustagadók tüntettek a korlátozások ellen Németországban, miközben egyre súlyosabb a járványhelyzet

Ezt olvasta már?

Nem tudja megállítani a francia kormány a koronavírus-járványt, durva szigorítások jöhetnek

Nagyon szigorú karantén jöhet Franciaországban, miután a következetlen és be nem tartatott intézkedésekkel a francia kormány nem tudta megállítani a koronavírus-járvány terjedését. Az összevissza...

Vizsgálat indul a spanyol oltási botrány miatt

Egyre többen mondanak le tisztségükről Spanyolországban a vakcinabotrány miatt. Politikusok, rendőrök és más közszolgálati vezetők az oltási sorrendet felrúgva az elsők között kaptak szérumot...

Bundestag-elnök: az emlékezés kultúrája nem véd az antiszemitizmus új formái ellen

A legfőbb közjogi méltóságok részvételével tartott berlini emlékülésen a Bundestag elnöke rámutatott, hogy 2021 kiemelkedően fontos év a németországi zsidóság történetében, mert az írásos...

WHO-főigazgató: ettől függ a járvány vége, de nem állunk jól

"A koronavírus elleni oltóanyagokat a világ 50 országában alkalmazzák, szinte kivétel nélkül gazdag országokban. A vakcinák 75 százalékát mindössze 10 országban használták fel" -...

A berlini Der Tagesspiegel napilap és a Deutsche Welle (DW) beszámolója alapján szombaton, a koronavírus miatt bevezetett szigorú járványügyi korlátozások ellen tüntettek a lengyel határ melletti Frankfurt an der Oder városában, német és lengyel vírustagadók közösen. A demonstrálók többsége nem viselt maszkot, a rendőrség ennek ellenére mégsem oszlatta fel a megmozdulást. Közben látványosan romlanak a német járványügyi statisztikák.

A 60 ezres Frankfurt an der Oder városát a lengyel ikertelepülésével, Slubicevel híd köti össze az Odera fölött, azon jött át néhány száz lengyel vírustagadó.

A Tagesspiegel szerint összesen 1500-an, míg a DW tudósítása alapján kétezren lehettek a résztvevők. A tüntetők többsége nem viselt maszkot.

A járványügyi korlátozások elleni megmozdulást már november 23-án meghirdették a közösségi médiában.

A német vírustagadók már nyár óta folyamatosan demonstrálnak a járványügyi korlátozások ellen, többségük szerint a koronavírus kitaláció.

A német és lengyel nyelven felszólaló tüntetők a járványügyi intézkedéseket szidták, követelve azok eltörlését, a személyes szabadságuk állítólagos megsértése miatt. Sok tüntető német vagy lengyel zászlót hozott magával.

A helyszínen a rendőrség nagy erőkkel volt jelen, többször is felszólította a tömeget a maszkviselésre, eredménytelenül. Arról még nem érkeztek hírek, hogy bárkit is megbüntettek volna a járványügyi védekezési szabályok megszegése miatt. A megmozdulás összességében véve békés jellegű volt.

Hónapok óta demonstrálnak a német vírustagadók, november végére negatív rekordokat állított fel a járvány Németországban

A német vírustagadók első nagyobb szabású járványügyi korlátozások elleni tüntetését augusztusban tartották, előbb Berlinben, majd a megmozdulások átterjedtek az egész országra.

Vírustagadó tüntetés Berlinben, 2020. augusztus 1-jén.Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Soeder

Október 31-én a szászországi Drezdában volt egy több ezer fős tüntetés, ezzel párhuzamosan a hesseni Darmstadtban pedig legalább 300-an demonstráltak.

Október 7-én Lipcsében (Szászország) legalább 20 ezren tüntettek a német kormány járványügyi intézkedései ellen, november 14-én pedig Frankfurt am Mainban (Hessen) demonstráltak vírustagadók, akik többségében a radikális baloldali Anfita aktivistái voltak.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt újabb szigorítások ellen tüntetnek Lipcsében, 2020. november 7-én.Forrás: MTI/EPA/FILIP SINGER

A frankfurti megmozdulást a rendőrség vízágyúkkal oszlatta fel.

Vízágyúval oszlatnak a rendőrök Frankfurtban, november 14-én.Forrás: MTI/EPA/RONALD WITTEK

Miközben hatalmas tüntetéseket szerveznek a vírustagadók, folyamatosan romlanak a járványügyi adatok Németországban. Az adatok alapján novemberben már meghaladta az egymilliót az összes azonosított eset, az aktív fertőzöttek száma november 28-án 314 593 volt, a legmagasabb a járvány kezdete óta. A napi regisztrált új esetek száma már november eleje óta 20 ezer fölött jár, a negatív rekord november 19-én dőlt meg, 23 676 fertőzöttel.

November 25-én haltak meg a járvány kitörése óta a legtöbben, szám szerint 416-an. Azóta kismértékű csökkenés volt tapasztalható, a regisztrált halottak száma 16 377.

A november 2-án bevezetett szigorú járványügyi korlátozások – a berlini szövetségi kormány szerdai döntése értelmében – legalább december 20-ig érvényben maradnak.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Kanada állampolgárságot ajánlott a hazájában bebörtönzött szaúdi bloggernek

Egyhangúlag fogadta el a kanadai parlament Ottawában szerdán azt a határozatot, melyben felszólítják a kormányt, hogy adjon kanadai állampolgárságot Rauf Badavinak, a hazájában 2012-ben...

Bíró Lajos süti a rántott húst és pirítja neked a tésztát a Fény utcai piacon

Húst hússal Egy újabb szuper rizses hús variáció Green Kitchen A...

Napfényes teraszt és a város legjobb croissant-ját hozta Budára a Freyja

Ezt az amerikai klasszikust is lehet még túr(b)ózni egy kicsit! Tésztapolc Egy jó...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -