Array

Marco Rossi védi a Fehérvár összeomlott focistáit – Origo

Ezt olvasta már?

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi hivatalos sajtótájékoztatón hirdetett keretet a Szerbia és az Észak-Írország elleni márciusi felkészülési mérkőzésekre. Az olasz szakember három új játékost hívott meg a keretbe, és számít a MOL Fehérvár játékosaira, Loic Negóra és Fiola Attilára is.

Az már korábban kiderült, hogy Marco Rossi három új játékost hívott meg a keretbe a márciusi barátságos meccsekre. Az olasz szakember a Paks csatárát, a góllövőlistát 23 találattal vezető Ádám Martint, a Debrecen középpályását, Baráth Pétert, valamint a magyar felmenőkkel rendelkező, az állampolgárságot nemrégiben megkapó Callum Styles-t is behívta a csapatba. 

Ádám Martin meghívása a tavalyi évre nyúlik vissza, mert a Paksnál jól játszott. Most még jobb formában van, 23 góllal vezeti a góllövőlistát, ez kimagasló.  Nem is emlékszem, hogy amióta követem a magyar bajnokságot, valaki ennyi gólt lőtt volna. Remek utódja lehet később akár Szalai Ádámnak. Nyilván más szinten kell teljesítenie, de elhivatott srácról van szó, aki első kapcsolatfelvétele óta bizonyította motiváltságát” – méltatta a Paks támadóját Rossi.

„Callum Styles-t régóta figyelemmel követjük, szerencsére megkapta a magyar állampolgárságot. Bízunk benne, hogy az újoncokat a felkészülési mérkőzéseken láthatjuk a pályán” – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki két futballistát, Loic Negót és Fiola Attilát is meghívta a MOL Fehérvárból, függetlenül a csapat gyenge bajnoki formájától. 

Nego és Fiola nem felejtettek el futballozni, most mentális kihívással néznek szembe, mert idén még csak vereséget szenvedett el a csapatuk. Az önbizalmuk ezt megszenvedi, de ezen dolgozni kell.  Újra lelkesedéssel töltheti el őket, hogy új közegben bizonyíthatnak. Mindig is sokra értékeltem a focisták mentális adottságait. A meglátásom szerint ők mindig emelt fővel hagyhatták el a pályát a válogatott mezében” – indokolta döntését Rossi.

Marco Rossi bizakodóan várja a következő két felkészülési meccsetFotó: Csudai Sándor – Origo

Az olasz szakembert arról a Szalai Ádámról is kérdezték, aki 12 év után hagyta el a Bundesligát, és a Mainz csapatától a svájci Basel együtteséhez igazolt. 

Ádám számára a váltás haszonnal jár, hiszen folyamatosan játszik, gólokat is lőtt már. Nem Bundesliga-szintű bajnokság a svájci, de a Basel jó csapat, sokszor indulhat az európai kupákban.  Ez a váltás jót tesz Ádámnak, önbizalmat meríthet, amit hasznosíthat a nemzeti csapatban” – méltatta a váltást a tréner.

Végezetül Rossi azt is elmondta, hogyan tekint a közelgő felkészülési mérkőzésekre. 

Csak barátságos meccsek ezek, de sajnos felelevenedik az albánok elleni vereség, amit szeretnénk elfelejteni. A lehető legtöbbet kell kihoznunk ezekből a meccsekből.  Neves válogatottakat akartunk felkérni, és ezt elmondhatjuk ellenfeleinkről. Szerbia vb-résztvevő, Portugáliát pótselejtezőre kényszerítette, nagyon masszív csapat. Észak-Írország erős fizikummal bíró, kényelmetlen ellenfél. Két embert próbáló teszt lesz ez, de fel kell készülnünk azokra a meccsekre, amelyeket júniusban játszunk le topválogatottakkal szemben” – utalt a Nemzetek Ligájára Rossi.

A magyar labdarúgó-válogatott március 24-én a Puskás Arénában fogadja Szerbiát, majd március 29-én Észak-Írország ellen lép pályára idegenben. A két felkészülési mérkőzést követően Szalai Ádámék megkezdik szereplésüket a Nemzetek Ligájában, amelynek A-divíziójában Anglia, Olaszország és Németország a csoportellenfelei.

A magyar válogatott kerete Szerbia és Észak-Írország ellen:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)

Védők:

Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)
Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Nagy Zsolt (PAFC)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Baráth Péter (DVSC)
Nagy Ádám (AC Pisa)
Schäfer András (FC Union Berlin)
Styles Callum (Barnsley FC)
Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)
Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók:

Ádám Martin (Paksi FC)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Schön Szabolcs (FC Dallas)
Szalai Ádám (FC Basel)
Varga Kevin (BSC Young Boys)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában