Már az olaszok is a lezárásokra készülnek

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

A Közegészségügyi Hivatal (Iss) úgy foglalta össze az olaszországi járványhelyzetet, hogy a “vírus már mindenhol jelen van”. Az Iss szakértői elsősorban azt tartották aggasztónak, hogy a szűrt pozitívak között egyre több a hetven év feletti.

Húsz nappal ezelőtt, október 8-án valamivel több mint 4500 fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. Számuk most már megközelíti a huszonötezret, miközben kétszázöt beteg halt meg, így a halottak száma majdnem negyvenezerre ugrott. Egy nap alatt majdnem kétszázezer vírustesztet végeztek.

Az aktív fertőzöttek száma túllépte a 276 ezret, kórházban majdnem tizenötezer Covid-19 beteg van, több mint ezerötszázan intenzív osztályon.

Az egészségügyi statisztikák azt mutatják, hogy ha a járvány a jelenlegi ütemben terjed tovább, akár egy hét alatt megkétszereződhet a napi esetszám, és Olaszország utoléri Franciaországot.

A fertőzés mértéke a tavasztól gócpontnak számító Lombardiában a legmagasabb, ahol a vírtustesztek és a szűrt fertőzöttek aránya túllépte a tizennyolc százalékot. Lombardiában egy nap alatt több mint hétezer ötszáz fertőzöttet regisztráltak, kétezerhétszázat Milánóban és térségében. Második helyen Piemonte áll napi több mint kétezer nyolcszáz, harmadik Campania tartomány napi több mint kétezer négyszáz esettel.

Az egészségügy azonnali szigorú zárlatot sürget, a tartományok vezetői a helyi gazdaságra gyakorolt hatástól tartanak. A Corriere della Sera napilap szerint a Giuseppe Conte vezette kormány olyan taktikát követ, amelynek keretében szigorít és enyhít a járványszámok függvényében. Giuseppe Sala milánói polgármester bejelentette, hogy a következő két hétben dönt a város esetleges lezárásáról: “Lombardiában tavasszal több mint másfél ezren voltak lélegeztető gépen, most kétszázhetvenegyen vannak”.

Carlo Bonomi a gyáriparosokat tömörítő Confindustria elnöke úgy nyilatkozott, az olaszok készen állnak áldozathozatalra, “azzal a feltétellel, hogy tudjuk, merre tart az ország, a kormánynak világos irányt kell szabnia”.

Határozottabban beszélt Maurizio Viecca a milánói Sacco-kórház kardiológus professzora, aki a római kormány azonnali fellépését sürgette kijelentve, hogy az olaszországi kórházak az “összeomlás” szélére jutottak. “Nincs több hely, a betegek vagy otthon, vagy a mentőautókban fognak meghalni” – jelentette ki.

A déli Puglia tartomány elnöke Michele Emiliano bejelentette, lezárja az iskolákat visszaállítva az online oktatást. “Németországban és Franciaországban az iskolákat nyitva maradtak, nálunk azonban az iskolák szeptember végi újraindulásával erősödött a járvány terjedése” – mondta. Michele Emiliano hangoztatta, olyan ütemben emelkedik a betegek száma, hogy ha nem korlátozza minimálisra a régión belüli mozgást, november végére több mint kétezer beteg szorulhat lélegeztető-gépre. Pugliában kevesebb mint hatszáz intenzív hellyel rendelkeznek, és majdnem négyszáz már foglalt nem csak Covid-19 betegekkel.

A Franciaországban és Németországban tervezett lezárások hírére az olaszok is “készülni” kezdtek.

Megindult az előzetes bevásárlási hullám, és alig lehet helyet találni a fodrászoknál és a kozmetikai szalonokban. Az utcák megteltek kocogókkal az edzőtermek lezárása után.

A belügyminisztérium most először közölte a karantén alá helyezett migránsokra vonatkozó adatokat is, melyek szerint a július óta érkezett több mint tizenötezer személy közül több mint ezerhatszázan bizonyultak pozitívnak, és ebből több mint ezer beteget a karantén-hajókon szűrtek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Védőruházatot viselő egészségügyi dolgozók egy római kórházban 2020. április 3-án (MTI/AP/LaPresse/Cecilia Fabiano)

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -