Array

Már a szponzora is vizsgálja Djokovic ausztrál ügyét – hvg.hu

Ezt olvasta már?

A Lacoste utánajárna a dolgoknak, a világelső többi támogatója viszont nem foglalt állást.

Bár Novak Djokovic hétfőn visszatért Szerbiába, az Ausztráliából kitoloncolt, így a melbourne-i Australian Open Grand Slam-versenyről kieső teniszező ügye még számtalan fejezetet tartogat: a sportoló szereplésében mezszponzorként érintett francia Lacoste hétfői nyilatkozatában azt írta, saját vizsgálatot indít, hogy pontosabban lássák, mi történt abban a két hétben, amíg a szerb játékos jogi vitát folytatott az ausztrál döntéshozókkal a vízuma miatt.

A ruhagyártó azt írta: minél hamarabb felveszik a kapcsolatot Novak Djokoviccsal, hogy pontosabb képet kapjanak. A cég emellett megköszönte a szervezőknek és a nézőknek, hogy egy mindenki számára biztonságos tornát tartanak, és sok sikert kívánt a játékosoknak.

Egyelőre nem tudni, hogy a Lacoste támogatná-e az oltásellenes sportolót, vagy kihátrálna mögüle. A CNN szerint a játékos többi szponzora; a francia Peugeot autógyártó, a japán Asics (aki a cipőit adja a teniszezőnek), és a svájci óragyártó Hublot sem nyilatkozott az ügyben. A lap hozzáteszi: Djokovic évi 30 millió dollárt, átszámítva több mint 9 milliárd forintot keres a szponzorainak köszönhetően, ezzel a világ 46. legjobban fizetett sportolója.

Novak Djokovicot vasárnap utasította ki Ausztrália. A sportoló az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az Australian Openen indult volna címvédőként, ahova csak oltott, vagy az oltás ellen orvosi ellenjavallattal rendelkező játékosok indulhattak. Djokovic egy korábbi fertőzésre hivatkozva ugyan kapott engedélyt a játékra, vízumát az ausztrál szövetségi bíróság visszavonta.

Novak Djokovic | hvg.hu

A teniszben visszatérő motívum, hogy Novak Djokovic mennyire szeretné, ha szeretnék, de minél inkább próbálkozik, annál inkább épp az ellenkezőjét éri el. A sportág nagyjából azóta lamentál ezen a kérdésen, hogy a szerb teniszező tehetsége megtörte a bálványozott Roger Federer és Rafael Nadal párharcát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában