Array

Magyar válogatott: Pazar játékkal szereztünk pontot a németek ellen | csakfoci.hu – csakfoci.hu

Ezt olvasta már?

I. félidő

Remekül kezdte a magyar válogatott a németek elleni NL-mérkőzést. A 6. percben Fiola kapott kiváló indítást a jobb oldalon, középre emelt, ahonnan Sallai fejelt, ezt még védte bravúrral Neuer, de a kipattanót Nagy Zsolt 6 méterről a léc alá bombázta (1-0)!

Sajnos nem sokáig örülhettünk, a vendégek gyorsan egyenlítettek. A 9. percben Hofmann kapott tökéletes hosszú indítást, a labdaátvétellel el is tolta a rosszul kijövő Gulácsi mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt (1-1).

A következő nagy helyzet ismét előttünk adódott: Szalai remek labdájával Sallai törhetett a kapura, de kissé kiszorult, lövése pedig elakadt Raumban. A másik oldalon Hofmann jobbról középre tett labdájánál kellett a kapu torkából mentenie Orbánnak.

A játékrész hajrájára újra felpörögtek a csapatok. A németek részéről előbb a 40. percben Raum tekert baloldalról, kiszorított szögből kevéssel a hosszú sarok mellé, majd Werner célzott nagy helyzetben, nagy erővel rosszul. A félidőt azonban magyar helyzet zárta: Styles beadását Sallai csúsztatta a hosszún álló Fiolához, aki kapásból bombázott volna a hosszú alsóba, de Neuer nagyot fogott.

II. félidő

A második félidőt is aktívan kezdték a csapatok, a legszebb magyar támadás végén Szoboszlai tekert Nagy Zsolt felé, de Kehrer higgadtan hazafejelte a labdát. Gulácsi kapuja előtt pedig egyszer Nagy Ádám, egyszer pedig Styles mentett fontos pillanatban. Ezt követően inkább német labdabirtoklás volt, komolyabb lehetőség nélkül.

A 70. percben mindkét kapitány változtatott: a németeknél Gündogan jött Goretzka helyére, nálunk Ádám és Nego, Szalai Ádám, valamint Nagy Zsolt helyére.

A 72. percben nagy lehetőségük volt a németeknek a vezetés megszerzésére: Hofmann lépett ki ziccerben, lövés helyett önzetlenül a mellette futó Wernerhez akart passzolni, Orbán azonban közben kettőjük között hátraért, és szögletre mentett.

Rögtön ezután azonban a magyar csapat is gólt lőhetett volna. Előbb Sallai csapott le egy rosszul hazatett labdára, de kiszorított szögből nem tudott ellőni Neuer mellett. Majd Szoboszlai bal oldali, pazar beadását Ádám fejelte nagy helyzetben középre, a német kapus ölébe.

A 81. perc is magyar helyzeteket hozott. Nagy Ádám kiváló indításával Gazdag lódult meg, 20-ról ellőtte a labdát, amelyet Neuer ütött fölé. A szöglet utáni jobb oldali beadás pedig ismét Ádám Martint találta meg, aki ezúttal kicsit veszélyesebben fejelt, de Neuer ezt is fogta.

A magyar válogatott így Anglia legyőzése után ismét pazar játékkal szerzett pontot egy klasszis válogatott, ezúttal a németek ellen. Mivel a csoport másik mérkőzésén az angolok és az olaszok döntetlent játszottak (0-0), így továbbra is a második helyen állunk. (1. Olaszország 5 pont, 2. Magyarország 4, 3. Németország 3, 4. Anglia 2).

Nemzetek Ligája, A-Liga, 3. csoport

Magyarország-Németország 1-1 (Nagy Zs. 6., ill. Hofmann 9.)

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei, 87.), Nagy Zs. (Nego, 70.) – Sallai (Gazdag, 75.), Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 70.)

Németország: Neuer – Kehrer, Süle, Schlotterbeck – Hofmann (Nmencha, 85.), Goretzka (Gündogan, 69.), Kimmich, Raum – Havertz (Adeyemi, 85.), Musiala (Brandt, 78.) – Werner (Müller, 78.)

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában