Magyar idénymunkás holtestét találták meg egy folyóban Németországban

Ezt olvasta már?

A Murr folyóban találták meg egy titokzatos magyar férfi holttestét egy német kisvárosban. Állampolgárságáról csak tetoválásai árulkodtak, ám most kiderült, hogy egy tragikus sorsú idénymunkás volt az áldozat.

Kétségbeesetten hívta a rendőrséget az a mit sem sejtő járókelő, aki egy holttestet fedezett fel a németországi Burgstetten városában, írja a Bors. A férfi a Murr folyó mentén sétált a helyi Lauterwiesen utca végén, amikor rábukkant a vízen lebegő testre, természetesen rögtön értesítette is a hatóságokat.

Hamarosan kiderült:

a tragikus sorsú férfi vélhetően magyar származású, ugyanis egyik alkarjára a Jani, míg másikra az Emőke feliratot tetoválták, míg egy harmadik tetoválást a mellkasára varrtak.

Azt is hamar megállapították, hogy a férfi már hetek óta nem élt, azóta a víz alatt lehetett. Mint a napokban kiderült, igazuk volt, a férfit ugyanis nemrégiben azonosították.

Ezek alapján a 41 éves erdélyi férfi szüreti idénymunkásként érkezett Németországba, ahol fel is vette a munkát, azonban nem sokkal később nyoma veszett, senki nem találta.

Az eset azonban kísértetiesen egybeesik egy érmihályfalvi férfi, a 41 éves B. János eltűnésével, amiről az Erdon.ro írt: János ugyanis április 23-án távozott otthonról, szeretteitől azzal búcsúzott: Németországba megy idénymunkára. Pár napig még elérték a férfit telefonon, azonban utoljára április 26-án beszéltek vele, ezután, mintha a Föld nyelte volna el. Eltűnését azonnal jelezték a román és a német rendőrségnek is, azzal az instrukcióval: a férfi két alkarján két név tetoválása található, míg egy harmadik a mellkasán.

Egyelőre nem tudni, hogy az eltűnt János holttestét találták-e meg a Murrban, ha ez így van, a rokonokat vélhetően már értesítették a történtekről. A rendőrség ugyan még jelenleg is kutatja a halál pontos körülményeit, de előzetes vizsgálatok alapján a gyilkosság lehetőségét már kizárták, így vagy öngyilkosságról, vagy pedig tragikus balesetről lehet szó. Információk szerint a férfi testét egyelőre még nem szállították haza.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában