„Magától gyorsított” – Halálos tömegbaleset miatt jelentette fel a Teslát egy taxis

Ezt olvasta már?

A Tesla Model 3 vezetője épp nem szállított utast, amikor járműve táblákon és bérbicikliken keresztülhajtva gyalogosokat ütött el, majd egy másik autónak ütközött, mielőtt megállt volna. Az anonimitást kérő sofőr szerint az autó magától gyorsított fel és ő hiába nyomta a féket.

A baleset utáni napokban a francia kormány arról számolt be, hogy a Tesla szerint nem volt tapasztalható meghibásodás az autóban a baleset idején, de a taxiscég a Sky News cikke szerint felfüggesztette a Model 3 használatát flottájában.

A sofőrt képviselő Sarah Saldmann ügyvéd elmondta, hogy ügyfele büntetőfeljelentést tett a versailles-i ügyészségen, azt állítva, hogy a Tesla veszélybe sodorta mások életét. A cég nem reagált a Sky News megkeresésére az esettel kapcsolatosan.

Az ügyvéd nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a feljelentést a nyomozók még nem közzétett első következtetései alapján tették-e meg.

A balesetben, amely Párizs bárokkal és szórakozóhelyekkel teli 13. kerületében követezett be, a halott mellett három súlyos sérült is volt, tizenheten pedig könnyebb sérülésekkel úszták meg a balesetet.

A taxisofőr ellen vizsgálat folyik gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, de nem emeltek vádat ellene, a baleset után elvégzett alkoholtesztje pedig negatív lett.

A Tesla adatokat gyűjt járművei szenzoraiból és kameráiból, ezeket a múltban már felhasználta arra, hogy megcáfolja olyan állításokat, amelyek szerint a baleseteket a technológia hibás működése okozta, nem pedig emberi mulasztás.

Nyitókép: MTI

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában