Lövöldözés volt egy Fülöp-szigeteki egyetemen, többen meghaltak

Ezt olvasta már?

Három ember, köztük egy korábbi polgármester meghalt a Fülöp-szigeteken, miután lövöldözés volt egy manilai egyetemen.

Az eset az Ateneo de Manila Egyetemen történt, amikor a joghallgatók és családtagjaik a diplomaosztó ünnepségre érkeztek, amelyen a Fülöp-szigetek déli részén levő Lamitan város egykori polgármestere, Rose Furigay is részt vett. Haláláról Joy Belmonte, a lövöldözés helyszínének önkormányzati vezetője számolt be. Elmondta, hogy a jelek szerint a támadás kifejezett célpontja lehetett a volt polgármester.

Meghalt még Furigay asszisztense és az egyetem egyik biztonsági őre. A végzősök között volt polgármester lánya is, ő megsebesült, a rendőrség szerint állapota stabil. A lövöldöző, aki maga is megsebesült, autóval próbált elmenekülni a helyszínről, de feltartóztatták és elfogták.

Az elfogott lövöldöző szintén Lamitanból származik, és korábban korrupciós és kábítószerrel kapcsolatos ügyekkel vádolta meg az egykori polgármestert.

Lamitan városa Basilan tartományban található, amely az Abu Sayyaf iszlamista terrorcsoport fellegvára.

Az iskolai és egyetemi lövöldözések ritkák a Fülöp-szigeteken annak ellenére, hogy viszonylag lazák a fegyvertartási szabályok. A politikusok elleni célzott merényletek azonban gyakrabban előfordulnak, különösen választások idején.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában