Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép, 25-en meghaltak

Ezt olvasta már?

Lezuhant egy kadétokat szállító ukrán katonai An-24-es szállítógép Harkiv megyében. A legfrissebb értesülések szerint 22-en meghaltak.

Frissítés:

Olekszij Kucsera, a Harkiv megye közigazgatási vezetője az ukrán Interfaxnak azt mondta a baleset helyszínén, tudomása szerint a pilóta leszálláskor arról értesítette az irányítótornyot, hogy leállt a gép baloldali hajtóműve. Hozzátette, hogy egy tapasztalt pilóta számára azonban ez nem jelenthet „vészhelyzetet”. A nyomozóhatóságok fognak fényt deríteni a történtekre – tette hozzá a megyei vezető.

Anatolij Matiosz volt katonai főügyész ugyanakkor a Newsone tévének meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt mondta, az vezetett a tragédiához, hogy a legénység leszálláskor feltehetően összetévesztette a repülőtér leszállópályáját a közelben lévő országúttal.

Eleinte egymásnak ellentmondó hírek érkeztek a gépen tartózkodók és a halálos áldozatok számáról. Az UNIAN hírügynökség helyi idő szerint éjfél után idézte az ügyészség közleményét, amely szerint 25-en haltak meg és két ember megsérült, állapotuk súlyos. „Folytatódik a többiek keresése” – közölte az ügyészség.

Korábban írtuk:

Az Union hírügynökség a belügyminisztérium alapján azt írja, hogy a balesetben legalább 20-an meghaltak.

Mint írják a gép fedélzetén 24-en tartózkodtak: 18 kadét és a személyzet. 

A balesetet ketten élték túl, azonban ők is súlyosan megégtek. 

Az ukrán légierő parancsnoksága szerint a baleset leszállás közben történt Csugujev városa mellett. A gép a Kijevet Harkivval összekötő országút szélén csapódott földbe, majd lángra lobbant. A tájékoztatás szerint a személyzet mellett az ukrán légierő harkivi egyetemének kadétjai voltak a gépen.

A repülőgépen tartókodók számáról több forrásból ellentmondásos információk állnak rendelkezésre. Sajtójelentések szerint a fedélzeten mintegy harmincan tartózkodtak. Az ukrán belügyminisztérium ezt azzal pontosította, hogy 23-an voltak a gépen, öt fős legénység és 18 kadét. Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat később pedig a légiirányításra hivatkozva közölte, hogy 28-an voltak a gépen.

„A repülőtér légiirányítása szerint 28-an voltak a fedélzeten. Huszonkét holttestet találtak, ketten megsérültek, négy további embert még keresnek” – közölte a katasztrófavédelem.

Nem sokkal korábbi jelentések még 18 halottról és két súlyos sérültről szóltak.

Harkiv megye kormányzója ezt megelőzően jelezte, hogy vannak túlélők.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy szombaton a szerencsétlenség helyszínére utazik.
A közösségi médiában megjelent felvételeken egy lángoló roncsot lehetett látni a sötétben. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában