Letartóztatták az iszlamista fenyegetés miatt rejtőzködni kényszerülő holland tanár megfenyegetőjét

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

A rotterdami rendőrség péntek reggel letartóztatott egy 18 éves nőt, akit erőszakra való felbujtással gyanúsítanak az iszlamista terrort kifigurázó karikatúrát tanterme falán tartó holland tanár ellen – jelentette a hollandiai témákra szakosodott NL Times című internetes hírportál.

A közlések szerint a nőt azzal vádolják, hogy a közösségi hálón bűncselekmény elkövetésére buzdított a katolikus iskolában oktató tanár ellen, aki a héten emiatt bujkálásra kényszerült.

A tanár osztálytermének falán több éve egy gúnyrajz függött, amely egy Charlie Hebdo feliratú inget viselő, lefejezett alakot ábrázolt, aki nyelvet ölt az őt lemészároló dzsihadistára.

Az iskolaközösség muszlim diákjainak egy csoportja felháborodását fejezte ki a kép miatt, és elutasították a tanár magyarázatát, miszerint a karikatúra nem Mohamed prófétát, hanem egy terroristát gúnyol ki. Miután a tanulók megosztották a rajzot a közösségi hálón, a férfi fenyegetéseket kapott.

Sajtóinformációk szerint több holland iskolában is zavargáshoz vezettek a Samuel Paty franciaországi tanárról tartott megemlékezések. Patyt azért fejezte le egy iszlamista október elején, mert osztályának Mohamed-karikatúrákkal szemléltette a szólásszabadságot.

Samuel Paty emlékéra tartott megemlékezés Bordeaux-ban október 2-ánForrás: AFP/Philippe Lopez

Hollandiában már több mint 100 ezren írták alá azt Izmail Abu Szumajah amszterdami imám által terjesztett petíciót, amely Mohamed próféta nyilvános megsértésének bűncselekménnyé tételét szorgalmazza.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -