Array

Letaglózó hír jött Michael Schumacherről – Infostart.hu

Ezt olvasta már?

Erich Riederer svájci idegsebész, noha soha nem volt tagja a hétszeres világbajnok orvosi csapatának, így a kezelésében sem vett részt, a sérülés súlyosságáról rendelkezésre álló információk alapján úgy gondolja, hogy Schumacher soha nem fog teljesen felépülni – írja a GPhírek.hu.

Szerinte a legendás pilóta vegetatív állapotban van.

“Lélegzik, a szíve ver, valószínűleg ülni is tud és segítséggel apró lépéseket megtenni, de semmi többet. Szerintem számára ez a legtöbb.

Hogy van-e esély arra, hogy valaha ugyanúgy lássuk őt, mint a balesete előtt? Őszintén nem hiszem”- fogalmazott Erich Riederer, aki szerint az orvosok túl sokat vártak a baleset után azzal, hogy csökkentsék a nyomást a Forma-1-es pilóta koponyájában. Michael Schumachert előbb helikopterrel Môutiers-be, majd a grenoble-i egyetemi kórházba szállították, a műtétet pedig két órával a baleset után hajtották végre, pedig ahogy telik az idő, úgy roncsolódik egyre jobban az agy. A szakember hozzátette: elképzelhető, hogy, mivel Schumacher híres ember, az orvosok nem akartak kockáztatni.

Michael Schumacher, és felesége, Corinna a mogyoródi Hungaroringen 2012. július 28-án.
MTI Fotó: Beliczay László
Michael Schumacher, és felesége, Corinna a mogyoródi Hungaroringen 2012. július 28-án. MTI Fotó: Beliczay László

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, fejsérülése miatt kétszer is megoperálták. Évekig ápolták az otthonában, idén pedig egy műtétre készítették elő, amely azonban késik. Állapotáról alig tudni valamit, a család nem közöl információkat.

Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában