Lengyelországban a karácsonyi ünnepek előtt kinyithatnak az üzletek

Ezt olvasta már?

Lengyelországban a karácsony előtti időszakban enyhítenek a kiskereskedelemre elrendelt korlátozásokon, szigorú higiéniai előírások betartása mellett november 28-tól ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok – jelentette be Mateusz Morawiecki miniszterelnök szombaton Varsóban.

Morawiecki hangsúlyozta, hogy munkahelyek százezreinek megmentéséről is szó van.

A kormány november elején elrendelte az összes üzlet bezárását a bevásárlóközpontokban. Kivételt képeztek ez alól az élelmiszerüzletek, drogériák és gyógyszertárak.

Az ünnepi időszakban az éttermek, bárok, edzőtermek és kulturális létesítmények azonban változatlanul zárva maradnak. Az összes iskolára érvényes távoktatást a karácsonyi ünnepekig meghosszabbítják. A téli iskolai szünetet, ami vajdaságonként eltérő, országosan egységesen január 4-17. között tartják.

Képünk illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A kormányfő felhívta a lakosság figyelmét, hogy a karácsonyt a legszűkebb családi körben ünnepeljék, és tartózkodjanak az utazásoktól.

Lengyelországban a regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma az utóbbi időben stabilizálódott. Az egészségügyi minisztérium szombaton 24 213 pozitív tesztről számolt be az elmúlt 24 órában a mintegy 38 milliós országban. A halottak száma ugyanebben az időszakban 574 volt.

A kormány közölte, hogy amennyiben egy héten belül a napi növekedés átlaga 27 000 és 29 000 között lesz, elkerülhetetlenné válik az országos karantén és szigorú korlátozások elrendelése.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában