Lelőttek a rendőrök egy késsel támadó bűnözőt, a radikális baloldal erre pusztításba kezdett Philadelphiában – videók

Ezt olvasta már?

Másfél hónapja nem volt ilyen kevés új fertőzött Nagy-Britanniában

A hétfőn ismertetett legújabb adatok szerint csaknem másfél hónapja nem mért alacsony szintre csökkent az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Királyságban. Ebben már...

Most már mi is csak negatív teszttel mehetünk Franciaországba

A vasárnap éjféltől érvénybe lépett intézkedés eddig csak az EU-n kívüli országokból érkezőkre vonatkozott. Az új szabályozás alól mentességet élveznek a határ menti ingázók...

Kedden lemond az olasz miniszterelnök

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedden benyújtja a lemondását Sergio Mattarella államfőnek - közölte a kormányfői hivatal. A tájékoztatás szerint Conte kedd reggelre kabinetülést hívott össze,...

Már kilenc számjegyű a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

A Worldomteres statisztikai portál adatai szerint hétfőn átlépte a százmilliót az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma világszerte. Itt látható, hogy nőtt a szám a járvány kezdete...

Miközben napról napra kerülnek elő a Biden család külföldi korrupciógyanús ügyeiről szóló bizonyítékok, Philadelphiában a radikális baloldal tagjai tömegesen támadnak rá rendőrökre, illetve üzleteket rabolnak ki. Nem tudni, mennyire tervezett figyelemelterelés az, hogy a súlyos korrupciós botrány kellős közepén újra lángba borítanak egy amerikai nagyvárost, az ürügy most az, hogy rendőri intézkedés közben lelőttek egy erőszakos bűnözőt, aki történetesen fekete. A Biden-kampánynak mindenesetre jól jön az újabb fosztogatássorozat, mert így kevésbé figyelnek rájuk. 

Rendőrökre támadt és fosztogatott a radikális baloldal Philadelphiában, egy késsel támadó fekete férfi lelövése miatt

Pennsylvania állam legnépesebb városában, Philadelphiában hétfőn délután lelőtt két rendőr egy Walter Wallace Jr. nevű fekete férfit, aki késsel hadonászott, és a többszöri rendőri felszólításra sem volt hajlandó eldobni a fegyvert, sőt feléjük tartott.

Az egyelőre nem világos, hogy ki hívta ki a rendőröket, a hatóságok szerint olyan bejelentés érkezett hozzájuk, hogy egy férfi késsel fenyegeti a járókelőket. A helyszínen jelen volt Walter Wallace anyja is, aki a lövések után megdobálta a rendőröket. Több szemtanú a mobiltelefonjával videóra vette a történteket, amelyek felkerültek a különböző közösségi oldalakra.

A Fox News közben érdekes dolgokat derített ki a hatósági intézkedés közben lelőtt férfiról. Ifjabb Walter Wallace 27 éves volt, rapperként próbált érvényesülni.A fekete férfi büntetett előéletű volt, börtönben is ült már, 2017-ben 23 hónapra ítélték el rablás és bántalmazás miatt. A hatóságok szerint betört egy nőhöz és fegyvert szegezett a fejére. Végül 11 hónap után szabadult. 2013-ban pedig arcon ütött egy rendőrt, mikor le akarta tartóztatni lopás miatt.A rendőröket az elmúlt hetekben két alkalommal is kihívták Wallace-ék lakásához, családi konfliktusok miatt.

Forrás: AFP/Gabriella Audi

A közösségi oldalakra felkerült videók alapján még hétfő este tömegtüntetést rendeztek Philadelphiában különböző radikális baloldali csoportosulások, a szervező ezúttal is a Black Lives Matter (BLM) volt. A résztvevők több boltot is kiraboltak, de akkor még nem bántalmazták a rendőröket.

A megmozdulások kedden is folytatódtak, akkor jóval nagyobb tömegek vonultak az utcára,a szélsőségesek rátámadtak a rendőrökre, kövekkel dobálva meg őket, majd rendőrautókat és szemeteskukákat gyújtottak fel, ezt követően számos bolt kirakatát betörték, kirabolták őket.

Megtámadták a konzervatív The Blaze helyszíni tudósítóját, Elijah Schaffert.

A riporter szerint azért támadtak rá, mert tudósított a tömeges bolti lopásokról.

A szélsőségesek egy része azt firkálta rá egy bank épületére, hogy „halál Amerikára”, illetve „osztályharc”.

Előzetes jelentések szerint kedden legalább 30 rendőr sérült meg a radikális baloldali erőszakhullám miatt. Eddig 91 gyanúsítottat vettek őrizetbe, 11-et közülük rendőrök megtámadása miatt, a többieket betöréses rablásért.

Az erőszak következtében kedden már több philadelphiai bolt nem nyitott ki, vagy korábban zárt be. Arról még nincsenek adatok, hogy tegnap hány boltot dúltak fel és fosztottak ki a szélsőségesek, hétfő este ez a szám 10 volt.

Forrás: AFP/Gabriella Audi

Kedd estére a radikális baloldali megmozdulások átterjedtek Los Angelesre, Seattle-re, Portlandre és New Yorkra is.

A demokrata elnökjelölt, Joe Biden kiállt a philadelphiai radikális baloldali tüntetők mellett, igaz az erőszakot elítélte.

Bidennek egyébként jól jönnek a mostani megmozdulások, mert egyrészt el tudja vele terelni a figyelmet a családja korrupciógyanús botrányairól, másrészt pedig szavazókat tud mozgósítani az eseményekkel.

Pennsylvania ugyanis billegő államnak számít, ahol a 90-es és a 2000-es években is – kis többséggel ugyan – de a demokrata jelöltek győztek, 2016-ban viszont Donald Trump megnyerte az államot Hillary Clinton ellenében, jelenleg pedig nagyon szoros a verseny Trump és Biden között. A 80-as években republikánus győzelmek születtek Pennsylvaniában.

Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mark Makela

Ismét nyilatkozott, és újabb dokumentumokkal állt elő Hunter Biden egykori üzlettársa

Az Origo beszámolt róla, hogy még csütörtökön interjút adott a New York Postnak Hunter Biden egykori üzlettársa, a Sinohawk Holdings nevű vegyes amerikai-kínai nagyvállalat vezérigazgatója, Tony Bobulisnki. Az üzletember akkor bejelentette: minden rendelkezésére álló, értékelése szerint bizonyítékul szolgáló dokumentumot átad az FBI-nak Bidenék kínai üzleteiről. Bobulinski egyértelműen fogalmazott: Joe Biden hazudik, amikor arról beszél, hogy nem tudott fia üzleteiről, sőt legalább az egyik kínai bizniszből ő is kaphatott 10 százalékot. Szerinte Hunter üzleti ügyekben kikérte az apja tanácsait is. Kedden Bobulinski a Fox News Tucker Carlson Tonight című műsorának nyilatkozott. Megerősítette korábbi elmondásait, közölve,égbekiáltó hazugság, hogy Joe Biden nem tudott Hunter üzleti ügyeiről.

Tony BobulinskiForrás: AFP/Mandel Ngan

Az MTI információi alapján többek között arról beszélt, hogy 2015-ben és 2016-ban – amikor Joe Biden már az Egyesült Államok alelnöke volt – Hunter Bidennel közösen üzletelt Kínával. Bobulinski azt mondta, ő személyesen köszönte meg Joe Biden öccsének, James Bidennek az alelnök közbenjárását bizonyos ügyekben. Bobulinksi beszámolt Joe Biden fiának ukrajnai, kazahsztáni, romániai üzleti ügyeiről is.
„Mindenütt a Biden családi nevet használta fel” – hangsúlyozta, miközben Hunterről beszélt. Az interjúban az üzletember bemutatta több levélváltás fénymásolatát állításainak alátámasztására.

A Daily Wire nevű hírportál keddi információi szerint az amerikai szövetségi hatóságok vizsgálatot folytattak és 2017-ben vádat emeltek Hunter Biden egyik kínai üzleti partnere, Patrick Ho ellen is. Mindezekről az ügyekről az amerikai szenátus múlt hónapban nyilvánosságra hozott jelentése is beszámolt.

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hetedik videó.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

A járvány miatt még több migráns érkezhet Afrikából Európába

A koronavírus-járvány miatt várhatóan idén többen próbálnak majd meg menedékkérőként Európába jutni - közölte kedden a bécsi székhelyű Nemzetközi Migrációpolitikai Fejlesztő Központ vezetője, Michael...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -