Legalább 44 ember halt meg pancsolt szesztől Törökországban

Ezt olvasta már?

Legalább 44 ember halt meg pancsolt szesztől az elmúlt napokban Törökországban. A rendőrség több embert őrizetbe vett és több tonna alkoholt lefoglalt  – közölte kedden a TRT török állami műsorszolgáltató.

A tájékoztatás szerint október 9. óta legalább 30 ember került kórházba metanol-mérgezés miatt Törökország-szerte, ahol folyamatosan nő az alkohol ára az adóemelések miatt.

A rendőrség 22 embert vett őrizetbe és csaknem 20 tonna etilalkoholt és pancsolt likőrt foglalt le az országszerte tartott razziákon a múlt hét óta – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. Az Anadolu felvételeket közölt, amelyeken a rendőrök üvegeket és az alkohol előállításához használt eszközöket foglaltak le.

A helyi média szerint Törökországban egyre inkább nő a pancsolt szesz fogyasztása, a rendőrség már nyáron elkezdett lecsapni a házi sörfőzőkre. Az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) szerint Törökországban volt a legnagyobb az alkohol ára augusztusban az EU-val és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) tagállamaival összevetve.

A török vegyészmérnöki kamara hétfőn azt javasolta a kormánynak, hogy csökkentse az alkoholos italokra kivetett adót, elkerülendő, hogy további halálos áldozatokat követeljen a pancsolt szesz fogyasztása. Az adó az alkohol árának több mint 70 százalékát teszi ki – közölte a kamara.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában