Legalább 41 ember meghalt Srí Lankán és Indiában felhőszakadás miatt

Ezt olvasta már?

Legkevesebb 41 halálos áldozatot követelt a heves eső az elmúlt napokban India déli részén és Srí Lankán – közölték csütörtökön a helyi hatóságok. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban alábbhagy az esőzés, így a lakosság fellélegezhet.

Srí Lankán 25 ember meghalt, jórészt vízbe fulladt, illetve földcsuszamlás áldozata lett.
A dél-indiai Tamilnádu államban 16-an haltak meg – közölte az állam katasztrófavédelmi vezetője. Az állam fővárosában, Csennaiban, ahol az ország autógyártásának központja van, számos városrészt árasztott el az eső, helyenként derékmagasságig.

Emberek Csennaiban az eső utánForrás: Hans Lucas via AFP/Sri Loganathan Velmurugan / Hans Lucas/Sri Loganathan Velmurugan

Az iskolák bezártak, a vasúti közlekedést több vonalon felfüggesztették. Több ezer ember költözött ki otthonából, és magasabban fekvő helyre menekült. Az elárasztott területekről folyamatosan szivattyúzzák a vizet.

Gyereket visz a karján egy nő egy vízzel elárasztott úton Colombo egyik elővárosában 2021. november 10-énForrás: MTI/EPA/Chamila Karunarathne

Az indiai meteorológiai szolgálat szerint a következő napokban már csak enyhe eső lesz a térségben. A Srí Lanka-i társintézmény is várható enyhülésről számolt be.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img