Lefejeztek egy tanárt egy párizsi elővárosban

Ezt olvasta már?

A támadót meglőtték a rendőrök, a gyilkosságot a francia terrorelhárítás vizsgálja.

Megöltek egy férfit a Párizstól nyugatra fekvő Conflans Saint-Honorine elővárosban pénteken délután öt óra körül. A gyilkosságot elkövető férfi feltehetően késsel fejezte le áldozatát – aki a helyi sajtó szerint történelemtanár volt –, egy iskola közelében – jelentette a The Local francia kiadása az AFP-re hivatkozva.

A lap rendőrségi forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a tanár a közelmúltban a szólásszabadságról tartott egy órát, amin Mohamed prófétáról mutatott karikatúrákat. A támadó az egyik diák apja volt.

A tettest a kiérkező rendőrök a tetthelytől 200 méterre találták meg, és miután őket is fenyegette, meglőtték, súlyosan megsebesült. Egy szemtanúkra hivatkozó rendőrségi forrás szerint a támadáskor azt kiabálta, hogy Allahu akbar.

A rendőrség lezárta a környéket, és egy tűzszerész egységet is kivezényeltek, miután felmerült, hogy a támadó esetleg robbanószerkezetet erősített a testére. Gérald Darmanin, a hivatalos látogatáson éppen Marokkóban tartózkodó francia belügyminiszter azonnal hazaindult. A nyomozók terrorista szervezethez köthető gyilkosságként kezelik az ügyet.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában