Koronavírus: több millió magyar kap levelet a kormánytól – Napi.hu

Ezt olvasta már?

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közleményben azt írta, hogy az oltási programmal kapcsolatban több millió magyar embernek juttatják el a kabinet felhívását, amelyben a harmadik oltás felvételére biztatják a korábban beoltottakat.

Az e-mailben felhívják az oltottak figyelmét, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. “Ez minden vakcinára igaz” – emelte ki az államtitkár, megjegyezve: ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlő oltás.

Kapcsolódó

Dömötör Csaba emlékeztetett arra, hogy Magyarország az elsők között tette lehetővé a harmadik oltás felvételét és az eddig beoltott 5 millió 950 ezer emberből 1 millió 191 ezren már fel is vették azt. “Ők jelentősen védettebbek a betegség súlyos lefolyása ellen” – szögezte le.

Azt javasolják, hogy aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten, a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra.

A kormány arra is felhívja a figyelmet, hogy a legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak – írta az államtitkár, hozzátéve: őket arra kérik, hogy “saját életük és egészségük védelme érdekében mielőbb vegyék fel az oltást”.

Továbbra is az oltás jelenti a legerősebb védelmet a vírus ellen – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img