Array

Koronavírus miatt karanténba került a Juventus teljes kerete – Index.hu

Ezt olvasta már?

A Juventus FC labdarúgóklubnál két koronavírusos megbetegedést regisztráltak szombaton, ezért minden bizonnyal elmarad a vasárnapra tervezett, Napoli elleni olasz bajnoki rangadó.

A Ferencvárossal egy Bajnokok Ligája csoportban szereplő torinói klub közleménye úgy fogalmaz, a fertőzött személyek nem játékosok, és nem is a szakmai vagy az orvosi stáb tagjai. Ennek ellenére a teljes keret karanténba kényszerül, és annak tagjai negatív teszteredménnyel is csak az edzéseken és a mérkőzéseken vehetnek részt, az úgynevezett csoporton kívüli kapcsolattartás nem engedélyezett számukra.

A Napoli már korábban bejelentette, hogy két játékosa, Piotr Zielinski és Eljif Elmas, valamint egy munkatársa megfertőződött, és a helyi egészségügyi hatóságok tiltása miatt valószínűleg el sem utazik a vasárnapi mérkőzés helyszínére.

 A Juventus FC szombati esti újabb rövid közleménye szerint csapatuk készen áll a pályára lépésre vasárnap este.

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Juventus láthatóan nem szándékozik elfogadni a halasztást, és azt szeretné, ha a nápolyiak is pályára lépnének, ellenkező esetben a torinóiak 3-0-s gólkülönbséggel megkapják a győzelemért járó 3 pontot.

A Napolinál a Serie A-nak arra a szabályára hivatkoznak, amely kimondja, hogy a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól, márpedig a nápolyi egészségügyi hatóság megtiltotta, hogy a csapat Campania régión kívülre utazzon.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában