Koronavírus: Európa az igazi góc

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Spanyolország több városában mintegy hatvan embert vettek őrizetbe vasárnapra virradó éjjel, miután a koronavírus terjedésének megfékezésére bevezetett korlátozó intézkedések ellen tüntetők összetűzésbe kerültek a rendőrökkel, szemetes konténereket gyújtottak fel és kirakatokat törtek be – közölték a hatóságok.

Az éjszakai kijárási tilalom, a közlekedési és nyitvatartási megszorítások miatt tiltakozások voltak Bilbaóban, Vitoriában, San Sebastiánban, Santanderben, Logronóban, Málagában, Barcelonában és Madridban is. Akadt, ahol egymást követően már a második éjjel történtek erőszakos cselekmények.    

Sajtóbeszámolók szerint több helyen békés megmozdulásokhoz, például a járványügyi intézkedések gazdasági károsultjainak tüntetéséhez csatlakozó szélsőségesek kerültek szembe a hatóságokkal.    

Az ABC című napilap úgy tudja: a spanyol fővárosban neonáci csoportokhoz köthető radikálisok kővel dobálták meg a rendőröket és randalíroztak a városközpontban: barikádot emeltek szemetesekből, amelyeket meggyújtottak, megrongálták az utcabútorokat, az üzletek, bankok bejáratait. Madridban 32 rendbontó került őrizetbe, 12-en megsérültek, köztük három rendőr.    

José Luis Martínez-Almeida madridi polgármester Twitter-oldalán elítélte az erőszakos incidenseket, és az éjszakai kijárási tilalom békés betartására kérte az utcán tiltakozókat. “Ez a felelősség pillanata” – fogalmazott.    

Pedro Sánchez miniszterelnök Twitter-üzenetében tűrhetetlennek nevezete “kisebbségi csoportok” “erőszakos és irracionális” viselkedését, továbbá hangsúlyozta, hogy csak felelősség, egység és áldozathozatal révén sikerülhet legyőzni a minden országot pusztító járványt.    

Spanyolországban egy hete lépett életbe szükségállapot, amely törvényi keretet biztosított az éjszakai kijárási tilalom országos bevezetéséhez. A tartományok autonóm kormányai saját hatáskörben döntöttek további megszorításokról, például a területükre való belépés és távozás korlátozásáról. A 47 milliós országban jelenleg a lakosság 87 százaléka nem hagyhatja el a lakhelye szerinti régiót, de van, ahol még a várost sem.    

A spanyol egészségügyi minisztérium hétvégén nem frissíti a járványügyi adatokat, ám legutóbbi, pénteken közzétett tájékoztatása szerint a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az 1,2 millióhoz, a halálos áldozatok száma pedig a 36 ezerhez közelít. (MTI)

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -