Koronavírus: Európa az igazi góc

Ezt olvasta már?

Varga Judit azt ígéri, visszafizeti a csokot, ha nem költöznek falura

Az igazságügyi minisztérium szerint közbejött a budapesti munka, ezért nem tudnak Balatonhenyén élni. Varga Judit igazságügyi miniszter falusi csok-támogatás igénybevételével épített újjá egy...

Brüsszel az AstraZeneca szerződését is elrontotta, ebből a vakcinából is hiány lesz

Az Európai Bizottág megvédi a koronavírus elleni oltóanyagot gyártókkal kötött befektetési megállapodásokban rögzített érdekeit és az európai adófizetők pénzét - jelentette ki szerdán Brüsszelben...

Kitört a Merapi vulkán Indonéziában

Kitört Indonézia legaktívabb vulkánja, a Merapi - írja a The Guardian. A Merapi, Indonézia legaktívabb vulkánja kitört: a tetejéről füstfelhők emelkednek, és lávafolyam indult le...

Bill Gates megdöbbent

Megdöbbenését fejezte ki Bill Gates amiatt, hogy milyen sok "eszement és gonosz" összeesküvés-elmélet kering az ő személyével és a koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatban a közösségi médiában....

Spanyolország több városában mintegy hatvan embert vettek őrizetbe vasárnapra virradó éjjel, miután a koronavírus terjedésének megfékezésére bevezetett korlátozó intézkedések ellen tüntetők összetűzésbe kerültek a rendőrökkel, szemetes konténereket gyújtottak fel és kirakatokat törtek be – közölték a hatóságok.

Az éjszakai kijárási tilalom, a közlekedési és nyitvatartási megszorítások miatt tiltakozások voltak Bilbaóban, Vitoriában, San Sebastiánban, Santanderben, Logronóban, Málagában, Barcelonában és Madridban is. Akadt, ahol egymást követően már a második éjjel történtek erőszakos cselekmények.    

Sajtóbeszámolók szerint több helyen békés megmozdulásokhoz, például a járványügyi intézkedések gazdasági károsultjainak tüntetéséhez csatlakozó szélsőségesek kerültek szembe a hatóságokkal.    

Az ABC című napilap úgy tudja: a spanyol fővárosban neonáci csoportokhoz köthető radikálisok kővel dobálták meg a rendőröket és randalíroztak a városközpontban: barikádot emeltek szemetesekből, amelyeket meggyújtottak, megrongálták az utcabútorokat, az üzletek, bankok bejáratait. Madridban 32 rendbontó került őrizetbe, 12-en megsérültek, köztük három rendőr.    

José Luis Martínez-Almeida madridi polgármester Twitter-oldalán elítélte az erőszakos incidenseket, és az éjszakai kijárási tilalom békés betartására kérte az utcán tiltakozókat. “Ez a felelősség pillanata” – fogalmazott.    

Pedro Sánchez miniszterelnök Twitter-üzenetében tűrhetetlennek nevezete “kisebbségi csoportok” “erőszakos és irracionális” viselkedését, továbbá hangsúlyozta, hogy csak felelősség, egység és áldozathozatal révén sikerülhet legyőzni a minden országot pusztító járványt.    

Spanyolországban egy hete lépett életbe szükségállapot, amely törvényi keretet biztosított az éjszakai kijárási tilalom országos bevezetéséhez. A tartományok autonóm kormányai saját hatáskörben döntöttek további megszorításokról, például a területükre való belépés és távozás korlátozásáról. A 47 milliós országban jelenleg a lakosság 87 százaléka nem hagyhatja el a lakhelye szerinti régiót, de van, ahol még a várost sem.    

A spanyol egészségügyi minisztérium hétvégén nem frissíti a járványügyi adatokat, ám legutóbbi, pénteken közzétett tájékoztatása szerint a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az 1,2 millióhoz, a halálos áldozatok száma pedig a 36 ezerhez közelít. (MTI)

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Bundestag-elnök: az emlékezés kultúrája nem véd az antiszemitizmus új formái ellen

A legfőbb közjogi méltóságok részvételével tartott berlini emlékülésen a Bundestag elnöke rámutatott, hogy 2021 kiemelkedően fontos év a németországi zsidóság történetében, mert az írásos...

Napfényes teraszt és a város legjobb croissant-ját hozta Budára a Freyja

Ezt az amerikai klasszikust is lehet még túr(b)ózni egy kicsit! Tésztapolc Egy jó...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -