Koronavírus – egész napos kijárási tilalom a magyarok kedvenc téli üdülőhelyén

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Arno Kompatscher önállóan rendelkezett a valamivel több mint egymillió lakosú tartomány lezárásáról. A kormány korábban sárgának, vagyis mérsékelten veszélyesként osztályozta Alto Adigét. “Súlyosbodott a helyzet” – magyarázta az intézkedését a régió kormányzója.

Így ötre emelkedett az úgynevezett vörös zónához, vagyis a járványterjedés miatt magas veszélyességi fokozatba tartozó olaszországi régiók száma.

Alto Adige előtt a római kormány péntektől Lombardia, Piemont, Valle d’Aosta és Calabria tartományt sorolta ebbe a kategóriába a következő két hétre.

Alto Adige kormányzója azzal indokolta döntését, hogy a régióban huszonhat százalékra emelkedett a naponta végzett vírusteszteken kiszűrt szűrt fertőzöttek aránya. A tartomány kórházaiban az intenzív osztályok telítettsége túllépte az ötven százalékot. Hozzátette, négyszázan vannak kórházban, és nincsen számukra elegendő orvos és ápoló. Kezdőket vettek fel, és visszahívták a nyugdíjban levő egészségügyi személyzetet – mondta el.

A vörös zónához tartozás azt jelenti, hogy a tartományba kizárólag munkavégzés vagy más nyomós indok miatt lehet belépni vagy onnan távozni. Egész napos kijárási korlátozás lép életbe: a lakhelyet csakis munkavégzés, iskolába járás miatt lehet elhagyni. Leáll a vendéglátás és a kereskedelem is, kivételt egyedül az élelmiszerüzletek és az alapvető cikkeket áruló üzletek jelentenek. Az oktatás az általános iskola hatodik évéig tanteremben folytatódik, a nagyobb tanulók online-ra állnak át.

A római egészségügyi tárca vasárnap esti adatai szerint egy nap alatt több mint 32 ezer új beteget szűrtek a korábbi több mint 39 ezer után, de majdnem negyvenezerrel kevesebb teszteléssel, egy nap alatt 331 beteg halt meg.

Kórházban majdnem 30 ezren vannak, intenzíven 2749-en. Február óta 935 104 fertőzöttek szűrtek, a halottak száma elérte a 41 394-t.

A vörös zónához tartozó Milánóban ez volt az első hétvége az egész napos kijárási tilalom elrendelése után. A korlátozás ellenére a város utcái, parkjai megteltek kerékpározó, sétáló és sportoló emberekkel. A szintén járványveszélyesként osztályzott Torinó térségében a San Luigi kórház ágyakat állított fel a kórházkápolnában és a konferenciateremben is a Covid-19 betegeknek. A járványveszély tekintetében alacsony osztályba tartozó Rómában a hétvégén megteltek a nyitva tartó kisüzletek a kereskedelmi központok hétvégi lezárása miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Ellátnak egy beteget a koronavírus-fertőzöttekkel foglalkozó intenzív osztályon egy bergamói kórházban 2020. november 3-án. MTI/ANSA/EPA/Filippo Venezia

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -