Kormányinfó: egy hónappal meghosszabbítják a határzárat

Ezt olvasta már?

Vonat alá esett és meghalt egy 9 éves kislány Oroszországban – videó

Meghalt egy kislány Ororszországban, mikor egy tehervonat alá esett - írja a Daily Mail. A 9 éves Marina Prideina és édesapja éppen egy édességboltba tartottak Zaaziornajában,...

Zacher: Tök mindegy, az öt vakcina közül melyiket kapjuk | 24.hu

Tök mindegy, hogy az öt vakcina közül melyiket kapjuk – mondta Zacher Gábor az ATV Híradónak. A szakember korábban fenntartásokat fogalmazott meg a kínai vakcinával...

A szlovén miniszterelnököt próbálta támadni Soros György brüsszeli szövetségese

Janez Jansa, Szlovénia miniszterelnöke a Twitteren üzent Guy Verhofstadtnak. Jansa szerint a volt belga miniszterelnök továbbra is úgy viselkedik, mint egy gyarmatosító, "Szlovénia viszont...

Pokolgépes támadás érhetett egy tesztközpontot Hollandiában

Robbanás történt egy észak-hollandiai település, Bovenkarspel koronavírus-tesztközpontjánál, a rendőrség szerint pokolgépes támadásról van szó – írta az NLTimes című holland hírportál. A rendőrség közölte,...

Cikkünk folyamatosan frissül. 

A szeptember elején berobbant járvány mostanra stagnál, 600–1000 közötti minimális fertőzésszámmal, állapította meg a kormány a tegnapi kormányülésen – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki, 174.  KormányInfón. A miniszter szerint minden emberéletet védeni kell, a kórházi kapacitások adottak ahhoz, hogy egy körüli értékre szorítsák le a vírus reprodukciós számát. 

A járvány kordában tartása érdekében döntött a kormány a határzár egy hónappal meghosszabbításáról, a maszkviselés szabályainak fenntartásáról, az influenza elleni ingyenes védőoltás biztosításáról októbertől. Az iskolai lázmérés is októbertől kötelező. 

A kormány számára a legfontosabb szám továbbra is a foglalkoztatottság. Örülünk annak, hogy a legfrissebb adatok alig 20 ezerrel maradnak el a valaha mért legnagyobb foglalkoztatotti számtól

– mondta a miniszter. A kormány egyelőre tartja a ígéretét, hogy annyi munkahelyet teremt, amennyit a járvány elvisz. Hozzátette: tudják, sok vállalkozás további segítségre szorul, támogatást vár. 

Ugyanakkor arra számít a kabinet, hogy idén a GDP csökkenni fog, a visszaesés mértékénél a Pénzügyminisztérium legutóbbi hivatalos tájékoztatása az irányadó a kormány számára – ez éves szinten 5 százalékos visszaesés.

A miniszter megjegyezte azt is, hogy eddig 1,4 millió munkahely megőrzéséhez járult hozzá a kormány a különféle támogatások révén. 

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy Magyarország a legjobban védekező országok közé tartozik, minden emberéletet, minden eszközzel védeni kell.

Hárommilliárd forintos lesz jövőre a Színház- és Filmművészeti Egyetem költségvetése 2021-ben, ez több mint a kétszerese az eddiginek – mondta Gulyás Gergely. A kormánynak egyetlen feladata van az alapítványi fenntartású egyetemek esetében: a költségvetés biztosítása. 

Uniós csúcs

Az európai uniós csúcstalálkozóról szólva azt mondta, a jogállamisági jelentést Soros György mondta tollba. Hozzátette: Orbán Viktor nem kapott még választ Usula von der Leyentől a levelére, de az uniós csúcson megbeszélik majd a jelentést és Vera Jourova elfogadhatatlan kijelentéseit is. Gulyás Gergely szerint a kormány nem akarja jogi útra vinni ezt az ügyet, de Vera Jourovát persona non gratának minősítik. Gulyás Gergely hozzátette, a csúcstalálkozón részt vesz Orbán Viktor kormányfő is.

Orvosi bérek

A kormány nyitott arra, hogy a Magyar Orvosi Kamara javaslatáról tárgyaljon, és jelentős orvosi béremelés legyen. 

Iskolai Lázmérés

Van elég hőmérő az iskolákban. Hogy mennyi lázmérő kerül adott intézménybe, az attól függ, hány diákja van. A hőmérők kiszállítása zökkenőmentesen megtörtént. 

Csúsztatott iskolakezdés

Nem gondoltunk erre, mert kevés lesz a diák, aki lázasan iskolába menne, emiatt nem kell 15 perccel csúsztatni az iskolakezdést.

Hárommilliárd forintos lesz jövőre a Színház- és Filmművészeti Egyetem költésvetése, ez több mint a kétszerese az eddiginek. Azt, hogy a sztrájkoló dolgozók kapnak-e fizetést az új kancellár fog dönteni. Szarka Gábor a Nemzeti közszolgálati Egyetemen dolgozott, nem ezredesként, jó szakember, meg fogja oldani. A kuratórium és az egyetem dolga ez. 

Rendkívüli jogrend

A rendkívüli jogrend bevezetésének feltételei most nem állnak fenn, az elmúlt hetek koronavírusra vonatkozó adatai alapján a kormány reméli, hogy nem is kell, hogy erre sor kerüljön. 

Közmunkás béremelés

Egyelőre konkrét összegről nem döntött a kormány a jövő évi közmunkás béremelés ügyében, de a kabinet támogatni fogja az emelést. A Belügyminisztérium dolgozik a részleteken. 

Gázárcsökkentés

A gázár csökkentéssel összefüggő ismételt kérdésekre a tárcavezető elmondta: nincs tudomása ilyen kormánydöntésről. 

Utcai maszkviselés

Abban az esetben, ha az operatív törzs javaslatot tesz az utcai maszkviselés előírására, akkor megfontolja azt a kormány, de addig nem tervez ilyet. 

Alapjövedelem

Elfogadhatatlan a kormány számára, hogy munka nélkül is lehessen pénzt kapni, mert abba tönkremegy az ország.

Fővárosi ügyek

Mi azt tapasztaljuk, hogy Budapesten már szeptemberben is karácsonyi dugók vannak. A főpolgármester egy éves működése következtében a köztisztasági helyzet romlott, a hajléktalanok újra megjelentek az utcákon, és környezetvédelmi szempontból is rossz, hogy a biciklis sáv dugó van a nagykörúton. Az azonban jó, hogy a rakpartot hétvégére lezárták, és átadták a gyalogosoknak, bicikliseknek, mert az nem okozott forgalmi problémákat. Gulyás Gergely az állatkerti biódomról azt mondta: a kormány semmi mást nem tehet, mint drukkol a fővárosnak. 

Munkanélküli segély

Sokan nehezményezik, hogy lassú az álláskeresőként való regisztráció folyamata, illetve a segély kiutalása is várat magára. Gulyás Gergely elmondta, az ország területének többségén ezzel nincs probléma. Ahol gondot okoz, ott kértük, hogy vegyenek fel több embert a kormányhivatalok, ezzel gyorsítva az ügyintézést. 

Mentősök

Kétség kívül erejüket megfeszítve, határukon mozogva dolgoznak a mentők. Az operatív törzs dönt arról, hogy bevonnak-e kormányhivatalokat, ha a kapacitásukon végleg túl volna a hatóság.

éjszakai zárás

A kaszinókra nem vonatkozik a bezárás, de indokolt a felvetés, amelyet továbbítanak az operatív törzsnek.

(Borítókép: Gulyás Gergely a mai kormányinfón. Fotó: képernyőkép / Magyarország Kormánya / Facebook)

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Jövőre már robbanthat is Nagy-Britannia

Rishi Sunak, aki a londoni alsóházban ismertette az áprilisban kezdődő 2021-2022-es pénzügyi év költségvetési tervezetét, felidézte, hogy a brit hazai össztermék (GDP) tavaly csaknem...

A Tunki-tunki sokkal több, mint egy nagyon szerethető magyar vállalkozás

A kakaós csiga önmagában is elég brutál A pirult sajt, a fokhagymás olaj, a ropogós...

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -