Kokainlabortóriumot számoltak fel Romániában

Ezt olvasta már?

Először azonosítottak és számoltak fel kokainlaboratóriumot a román hatóságok, amelyben látszólag legálisan importált, de kokainnal átitatott termékekből – jelen esetben kávéból – vegyi úton vonták ki a kábítószert egy bűnszövetkezet tagjai.

A Bihar megyében két napja végrehajtott rajtaütésről kedden számolt be a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), amikor a bukaresti törvényszék elrendelte az öt gyanúsított – két román, két kolumbiai és egy izraeli állampolgár – előzetes letartóztatását.

A kép illusztráció.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lino Mirgeler

A vádhatóság szerint a június elején alakult banda kolumbiai tagjai július elsején hozták be az Európai Unióba az első, hatkilós drogszállítmányt, ezt megelőzően pedig a banda többi tagjai megvásárolták a kokain tisztításához szükséges vegyszereket és tartályokat, valamint kibéreltek egy félreeső menedékházat Bihar megyében, ahol a laboratóriumot beüzemelték.
A kommandósok vasárnap munka közben érték tetten a Bihar megyei menedékházban a banda tagjait, miközben a kokainnal átitatott darált kávéból próbálták vegyi eljárással kinyerni a kábítószert. A DIICOT szerint a házkutatás során lefoglalt kokain piaci értéke 200 ezer euróra tehető.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában