Kiszabadult a börtönből a hírhedt sorozatgyilkos, a Kígyó

Ezt olvasta már?

A nepáli bíróság úgy döntött, hogy kiengedik a Kígyó néven elhíresült sorozatgyilkost. A 78 éves férfi a jó magaviselete, az idős kora és az engedékeny nepáli törvények miatt szabadulhatott meg az életfogytiglani börtönbüntetésétől – írj a BBC.

Charles Sobhraj két ember, az amerikai Connie Jo Bronzich és kanadai barátja, Laurent Carriere meggyilkolásáért ült a nepáli börtönben. 2003-ban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. Az ügyvédei kérvényezték, hogy a jó magviselete és 78 éves kora miatt engedjék szabadon. A nepáli törvények ugyanis lehetővé teszik azoknak a szabadon bocsátását, akiknek jó volt a magaviselete és letöltötték a büntetésük háromnegyedét. Az is közrejátszott a kiengedésében, hogy a szívbeteg és emiatt rendszeres kezelést igényel.

15 napon belül el kell hagyni az országot.

Charles Sobhraj 2014-benForrás: AFP/Prakash Mathema

Az 1970-es években számos turista gyilkosság kötődött Sobhraj nevéhez egész Délkelet- Ázsiában. Többnyire hátizsákos, nyugati, fiatal utazókra vadászott, akik Indiában és Thaiföldön jártak be egy hippi útvonalat. Több mint 20 gyilkossággal hozták összefüggésbe 1972 és 1982 között. Áldozatait bedrogozta, megverte és megfojtotta, a testüket pedig elégette.

Charles Sobhraj 2011-benForrás: AFP/Prakash Mathema

A Kígyó becenevet azért kapta, mert úgy csúszott ki a rendőrök karmai közül, mint egy fürge, sikamlós kígyó.

Egyszer egy indiai börtönből meg is szökött, ahol azért ült, mert megmérgezett egy busznyi turistát. De az évek során más neveket is ráragasztottak. Ilyen volt például a bikinis gyilkos, amit azért kapott, mert számos női áldozatára bikiniben találtak rá.
Életéről a BBC és a Netflix közreműködésével jelent meg sorozat, amely bemutatja, hogy a manipulatív Sobhraj hogyan hálózta be az áldozatait, tévesztette meg a rendőrséget és hajtotta végre hidegvérrel a gyilkosságokat. A sorozatról itt írtunk bővebben.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában