Array

Kiss Noémi: Turi György agyba-főbe verte az úszókat – ATV

Ezt olvasta már?

Kiss Noémi: Turi György agyba-főbe verte az úszókat

Egyre több szellemi és fizikális bántalmazási történet kerül felszínre az úszóedzőről, aki továbbra is tagadja tetteit.

A Spartacusban úszott gyerekként Kiss Noémi író, Egerszegi Krisztinával, az ötszörös olimpiai bajnokkel együtt. Elmondása szerint Turi György úszóedző testi fenyítést alkalmazott tanítványain évtizedekkel ezelőtt.

„Tehetségként kerültem a Spartacusba, Kiss László volt a vezetőedző, Turi a segítője. Kiss sosem alkalmazott testi fenyítést, de elképesztő kemény edzésadagot írt elő. Ha valaki nem teljesített megfelelően, akkor jött Turi, a piszkos munkát ő végezte el. Az is előfordult, hogy berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte.” – nyilatkozta a Blikknek a Telex szerint

Az utóbbi pár hétben több úszó is előlépett és lelki-testi bántalmazással vádolták meg Turi Györgyöt, Kiss pedig külön kiemelte Cseh László nyilatkozatát, valamint Egerszegiét is várja.

„Nehéz erről beszélni, de ő megtette. Nagyon várom, hogy Egerszegi Krisztina is meséljen arról, miken és hogyan jutottunk túl” – fogalmaz az író.

Cseh László interjúban kifejtette, hogy egyáltalán nem beszélnek Turival, szerinte az volt a célja, hogy megtörje a versenyzőket, minden edzésen sírt valaki, a lelki terror pedig sokkal rosszabb volt, mint farúddal ütötte meg az úszókat gumikötelezés közben. Kozma Dominik is ráerősített a Cseh által mondottakra, visszaemlékezése szerint olyan is történt vele, hogy a hajánál fogva rángatta ki a vízből a Kőbánya SC edzője.

„Gumikötelezés közben koki a farúddal. Ha nem úszod meg a szintidőt, akkor ugyanez a vízben. Képzeld el, amikor becsapsz 186-192-es pulzussal, és puff a fejedre. De ennél is rosszabb a lelki terror. Mert abban éltünk, ez nem kérdés” – mesélt Cseh, azonban Turi erősen tagadja, hogy ilyenek történtek volna.

Az úszóedző szerint nincs az uszodában farúd, egy pálcával mutogatott, hogy hol kell a technikán javítani.

„Előfordulhatott, hogy rákoppintottam a kezére, akár a fejére is, ez tucattörténet a sportágban, de soha nem ütöttem meg” – mondta Turi György, aki nem tagadja, hogy szigorú edző volt, hiszen csak így lehet eredményeket elérni az úszásban, viszont a lelki terror és a betörés emlegetése bántja a leginkább.

atv.hu

Ajánlom

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img