Kirúgták a munkahelyéről, mert felszólalt az iskolai LMBTQ-propaganda ellen

Ezt olvasta már?

Homofóbnak és előítéletesnek bélyegezték, és egy névtelen panasztevő miatt elbocsátották állásából azt az iskolai dolgozót, aki egy petíciót osztott meg Facebook-oldalán az iskolai LMBTQ-érzékenyítés ellen, mert szerinte meg kell hagyni a szülők szabadságát a szexuális nevelés terén. A nő pert indított, a munkaügyi bíróság először elutasította, de továbbment, így fellebbezhet. Mint mondja, folytatnia kell az igazságosságért folytatott harcot.

Kristie Higgst 2020 elején bocsátották el az iskolából, ahol dolgozott, miután személyes Facebook-profilján közzétett egy petíciót a terv ellen, hogy az iskolákban az LMBTQ-kapcsolatokról tanítsák a gyerekeket. Egy névtelen panasztevő szerint ugyanis „homofób és előítéletes” Higgs véleménye, így fegyelmi eljárást indítottak ellene és elbocsátották.

A Christian Legal Centre nevű jogi szervezet segítségével Higgs munkaügyi pert indított azzal az érveléssel, hogy keresztény meggyőződése miatt diszkriminálták, a munkaügyi bíróság azonban elutasította keresetét. A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy nem vallási meggyőződése, hanem bejegyzése nyelvezete miatt bocsátották el.

A munkaügyi fellebbviteli bíróság azonban nemrég engedélyezte Higgsnek a fellebbezést, és az ügy további tárgyalását. A döntésre reagálva Higgs elmondta, örül a lehetőségnek, mert folytatnia kell az igazságosságért való harcot, hogy senki másnak ne kelljen átmennie azon, mint neki.

Mint mondta,

azt akarja, hogy a szülőknek megmaradjon a szabadsága, hogy a saját értékeik mentén neveljék gyerekeiket.

A nő szerint a keresztény és a hagyományos értékrend szerint nevelő szülőknek meg kell hagyni a jogot, hogy saját világnézetük szerint neveljék gyerekeiket. Mint mondta, a keresztényeknek is ki kell tudni fejezniük a véleményüket és meggyőződésüket a nélkül

a félelem nélkül, hogy elveszítik a munkájukat, úgy, ahogy ő.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img