Kirúgta két nagykövetét Zelenszkij

Ezt olvasta már?

Volodimir Zelenszkij visszahívta diplomáciai szolgálatából Ukrajna marokkói és grúziai nagykövetét. Az ukrán elnök indoklásában az állt, hogy a két diplomata nem tett elég erőfeszítést arra, hogy meggyőzze Marokkó és Grúzia vezetését: támogassák Ukrajnát és büntessék meg Oroszországot az Ukrajna ellen indított invázió miatt.

Minden tiszteletem mellett meggyőződésem, hogy ha bizonyos országoktól nem számíthatunk ütőképes fegyverekre, súlyos szankciókra és az orosz gazdaságot térdre kényszerítő korlátozásokra, akkor az érintett országok diplomáciai vezetői jobb, ha más munka után néznek – közölte Zelenszkij egy szerda késő esti videóüzenetében.

„A következő napokban ugyancsak konkrét eredményeket várok el diplomatáinktól a latin-amerikai, a közel-keleti, az afrikai és a dél-ázsiai régióban is”, fűzte hozzá.

Zelenszkij beszéde közben Kijevben március 30-án éjjelForrás: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal/-

Zelenszkij, aki a nemzeti parlamentek előtt tartott felszólalásaiban egyre intenzívebben követeli, hogy pénzügyi támogatást és Ukrajna háborús győzelmét elősegítő fegyvereket kapjon, a diplomáciai hadviselést is kulcsfontosságú frontnak nevezte. Zelenszkij a külföldi nagykövetségeken szolgálatot teljesítő katonai attaséktól is eredményeket vár, közölte.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában