Kiragadott az árvíz négy gyereket az édesanyjuk karjából, mind meghaltak

Ezt olvasta már?

Kentuckyban a napok óta tartó áradások miatt eddig már 19-en meghaltak. Négy gyermek is meghalt,  az édesanyjuk karjából ragadott el az áramlat.

Az anya a karjaiban tarotta a gyerekeket, akik egy fába is próbáltak kapaszkodni, de a sebes áradás elsodorta őket, a holltestüket aznap nem sikerült megtalálni.A 6 éves Riley Jr. és a 4 éves Nevaeh Noble holttestét csütörtökön találták meg, a 8 éves Maddison Noble és az 1,5 éves Chance Noble holttestére pedig péntek reggel bukakntak rá édesanyjuk unokatestvére szerint.

A Kentucky állambeli Quicksandben 2022. július 28-án súlyos áradások voltak.Sokan meghaltak és eltűntek.Forrás: MTI/AP/Lexington Herald-Leader/Ryan C. Hermens

A szülők a gyerekekkel a tetőre menekültek, mikor kezdett megtelni a házuk vízzel. Egy fába próbáltak kapaszkodni, de egy erősebb hullám magával ragadta a gyerekeket.

Nyolc óra elteltével találtak rájuk, de a gyerekek már nem voltak velük – írja a Bors.

Kentucky kormányzója szerint várhatóan nőni fog a halottak száma, mivel több tucat család tűnt el.

A súlyos viharok és heves esőzek miatt keletkezett árvíz valószínűleg az éjszaka közepén, alvás közben sodorta el a családos otthonokat – mondta a kormányzó.

Eddig hat gyerek halt meg és több tucat ember eltűnt egy egészségügyi intézményből.

A nyolc hónappal korábbi súlyos tornádópusztítás után, mely 74 ember életét követelte, ez egy újabb természeti csapás, ami rengeteg ember halálát okozta. 

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában