Kim Dzsongun luxusingatlant ajándékozott a legismertebb észak-koreai tévébemondónőnek

Ezt olvasta már?

Phenjani luxusingatlannal ajándékozta meg Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a kommunista állam legismertebb, több mint öt évtizede a képernyőn lévő tévébemondónőjét – derült ki a KCNA észak-koreai állami hírügynökség csütörtöki bejelentéséből.

A külföldön az észak-koreai propagandagépezet arcának is tartott Ri Csun He ad egyebek között hírt az ország nukleáris fejlesztéseiről és rakétakilövéseiről.

Ő jelentette be a két korábbi észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il – Kim Dzsong Un apja -, valamint Kim Ir Szen – Kim Dzsong Un nagyapja – halálát is.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.Forrás: MTI/EPA/KCNA/Kcna

A rózsaszínű, tradicionális észak-koreai viseletbe öltözött nő – akit emiatt külföldön “rózsaszín hölgynek” is neveznek – a tájékoztatás szerint a párt iránti hűsége miatt kapta a nagy értékű ajándékot.

Kim Dzsong Un “nemzeti kincsnek” nevezte a bemondónőt, és arra kérte, legyen továbbra is a kormányzó Koreai Munkapárt hangja.

Dél-koreai elemzők úgy vélik, a 79 év körüli hölgy jó kapcsolatokat ápol Kim Dzsong Unnal, többször feltűnt a vezető oldalán hivatalos alkalmakkor is.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában