Kiemelték az utolsó négy bányász holttestét is a lengyelországi szénbányából

Ezt olvasta már?

Az utolsó négy bányász holttestét is kiemelték a dél-lengyelországi Jastrzebie-Zdrojban található Zofiówka szénbányából, ahol április 23-án bányaszerencsétlenség történt egy földmozgás miatt – közölte a bányát üzemeltető Jastrzebiei Széntársaság (JSW) szerdán.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, balesetben tíz vájár tűnt el, közülük hatnak a holttestét az elmúlt napokban már kiemelték ki. A többiek felkutatása nehézkesen haladt, mert a mentőcsapatoknak először ki kellett szivattyúzniuk a szerencsétlenség helyszínét elárasztó vizet.Sziléziában néhány nap leforgása alatt két bányakatasztrófa történt: az elsőt április 20-án metánrobbanás okozta a Pawlowice községben található, szintén a JSW által üzemeltetett Pniówek bányában.

A Jastrzebiei Széntársaság (JSW) Pniówek sziléziai szénbányájának bejárata Pawlowicében 2022. április 20-ánForrás: MTI/EPA/PAP/Zbigniew Meissner

Ott öt holttestet és sok sérültet emeltek ki, hét ember a föld alatt rekedt. Keresésüket az újabb robbanások miatt fel kellett függeszteni, miután a mentőcsapat tagjai közül is többen megsérültek. Az elmúlt napokban a kórházban további három vájár halt bele a sérüléseibe, így a szerencsétlenség halálos áldozatainak száma nyolcra emelkedett.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában