Ketten meghaltak egy romániai túszejtő akcióban

Ezt olvasta már?

Túszul ejtett hétfő délután egy 60 éves férfi a Bákó megyei Onesti-en (Ónfalva) két munkást, és mindkettőt egy késsel halálosan megsebesítette. A rohamrendőrök rálőttek a túszejtőre, akit jelenleg súlyos állapotban kórházban ápolnak – számoltak be a tragikus eseményről, és annak fejleményeiről a MASZOL erdélyi hírportálon.

A Digi24 hírtelevízió beszámolója szerint a 60 éves férfit és családját évekkel korábban kilakoltatták a tömbházlakásból. Az ingatlannal még 2008-ban kártalanította a bíróság egy büntetőperben azt a vállalatot, amelytől a túszejtő felesége sikkasztott. 
A vállalat hétfőn két munkást küldött a lakásba, hogy kezdjék el a felújítási munkálatokat.

A korábbi tulajdonos eközben késekkel felfegyverkezve behatolt a lakásba, megkötözte a munkásokat, és maga értesítette a rendőrséget a túszejtésről.

Felhívta a 112-es segélyhívó számot, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a két túszul ejtett munkást, ha a lakás fölötti tulajdonjogát nem állítják vissza azonnal.

A román rendőrség nagy erőkkel vette körül a tömbházat, és egy túsztárgyalót is küldtek a helyszínre. Az négy órán át próbálta meggyőzni a férfit a túszok elengedéséről, de nem sikerült neki. A rohamrendőrök akkor hatoltak be a lakásba, amikor segélykiáltásokat hallottak bentről.

A férfi eközben halálosan megkéselte az egyik foglyát, és a másikat is megsebesítette.

 Az utóbbi áldozat később, a kórházban halt bele a sérüléseibe.

A késsel hadonászó agresszort végül a kommandósok többször meglőtték.

Őrizetbe vették az elkövető feleségét 

Huszonnégy órára őrizetbe vették hétfő este annak az onesti férfinek a feleségét is, aki aznap délután túszul ejtett, majd halálra késelt két munkást egy lakásban.

A nőt erőszakos fogvatartásban való bűnrészességgel gyanúsítják, a rendőrök szerint férje cinkosa volt. Az elkövetőt jelenleg súlyos sérülésekkel ápolják a helyi kórházban.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img