Két férfi meghalt, miután nyers osztrigát ettek az Egyesült Államokban

Ezt olvasta már?

Az Egyesült Államok Florida államában található Fort Lauderdale-ben egy férfi meghalt miután egy étteremben nyers osztrigát fogyasztott. Ez már a második ilyen eset az Egyesült Államokban ebben a hónapban, korábban egy pensacola-i férfi halt meg ugyanígy, mindkét esetben louisiana-i osztrigát ettek.

Évente körülbelül 80 000 ember kap vibrózist az Egyesült Államokban, és körülbelül 100 ember hal meg a bakteriális fertőzés következtében.

A legtöbb ilyen betegség május és október között fordul elő, amikor a víz hőmérséklete melegebb. Azonban az év bármely hónapjában meg lehet betegedni ha valaki nyers vagy nem megfelően elkészített osztrigát eszik. 

A vibrózisos baktériumfertőzés tünetei általában enyhék, de néha előfordulnak súlyos, akár halálos esetek is.

A Centers for Disease Control and Prevention szerint a baktériummal fertőzőtt osztriga színe, szaga és íze nem változik a fertőzés miatt.

Osztriga.Forrás: Getty Images via AFP/Ethan Miller

A floridai étterem vezetője szerint a hatóságok a halálesetet követően megvizsgálták a létesítmény konyháját, ahol tábla is figyelmeztett az oszriga evés kockázataira, de nem találtak semmi hiányosságot az étterem folytathatta az osztrigák felszolgálását – írja az ABC.

A múlt héten egy pensacolai férfi meghalt, miután egy piacon vásárolt osztrigát evett és elkapta a baktériális fertőzést – jelentette a Pensacola News Journal. Az az osztriga szintén Louisianából származott, közölték a hatóságok.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában