Két FBI-ügynököt megöltek egy floridai házkutatás közben

Ezt olvasta már?

Hírügynökségek szerint ez volt az egyik legvéresebb incidens a Szövetségi Nyomozó Iroda történetében.

Életét vesztette az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) két ügynöke és három társuk megsebesült egy véres lövöldözéssé fajult floridai házkutatás során kedden reggel.

Az FBI közlése szerint a nyomozók házkutatást akartak tartani a Miamitól nagyjából 50 kilométerre északra található floridai Sunrise városában egy bírósági határozat alapján, amelyet a többi között gyerekek sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt állítottak ki. Az ügynököket azonban lövésekkel fogadták.

A gyanúsítottat, aki elbarikádozta magát otthonában, később holtan találták – közölte a The New York Times névtelenséget kérő tisztségviselőkre hivatkozva. A lap szerint halálának körülményei egyelőre nem tisztázottak.

[embedded content]

A BBC idézi Christopher Wrayt, az FBI igazgatóját, aki elmondta, hogy az elhunyt két ügynök már évek óta gyermekpornográfiával kapcsolatos ügyekben nyomozott.

Két FBI-ügynök lőtt sebekkel stabil állapotban kórházba került, a harmadik nyomozónak nem volt szüksége további orvosi ellátásra.

Hírügynökségek megjegyzik, hogy az FBI történetének egyik legvéresebb incidenséről van szó.

Az FBI honlapja szerint 1986-ban két ügynök halt meg és öten megsebesültek szolgálat teljesítés közben szintén Floridában két bankrablóval kibontakozott lövöldözésben.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img