Késes támadás egy német egyetemen

Ezt olvasta már?

Egy 34 éves elkövető többekre rátámadt, és késsel megsebesített négy embert pénteken délután a németországi Hamm város egyetemén. A tettest a hallgatók fogták le, míg a helyszínre nagy erőkkel kiérkező rendőrség őrizetbe tudta venni – közölték a német hatóságok.

A rendőrség szóvivője szerint elmúlt a veszély, a 34 éves támadó egyedül cselekedhetett. Egyelőre nem világos, hogy a Hamm-Lippstadti Egyetem hallgatója volt-e, illetve mi állhat tettének hátterében.

A dortmundi ügyészség egyik szóvivője az este folyamán közölte, hogy az elkövető pszichés betegségére gyanakodnak, ezért szombaton pszichológus fogja kivizsgálni a 34 éves férfit. A vádhatóság hozzétette, hogy nincsenek politikai indítékra, illetve tettestársakra utaló nyomok. A férfi egy diákszálláson lakott, a lakását átkutatták.

A férfi a folyosón támadott meg többeket késsel, majd egy előadóterem felé vette az útját, de ott a diákok le tudták fogni.

Három nő és egy férfi sebesült meg, egyikük olyan súlyos sebeket kapott, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A nő életmentő műtéten esett át, de még mindig életveszélyben van – közölte az ügyészség.

A Hamm-Lippstadti Egyetem 2009 óta két kampusszal működik, összesen mintegy 5600 diákkal. Az oktatás súlypontját a műszaki, természettudományos, informatikai és közgazdaságtani ismeretek alkotják.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában