Késes ámokfutás: megsebesült, de sehol nem találják a másik gyanúsítottat Saskatchewanban

Ezt olvasta már?

Nem találták meg kedden a múlt hét végi kanadai késes ámokfutás gyanúsítottját, akinek a hollétéről a rendőrség néhány órával korábban új értesüléshez jutott – derül ki a saskatchewani rendőrség friss közleményéből.

A tartomány őslakos közössége, a James Smith Cree Nation területén vasárnap több helyszínen elkövetett támadássorozatnak tíz halálos áldozata volt, és tizennyolcan sebesültek meg. Hétfőn a rendőrség az egyik tetthely közelében megtalálta az egyik gyanúsított, Damien Sanderson holttestét.

Ezt követően jutott el a rendőrökhöz az az értesülés, amely a másik gyanúsított, Myles Sanderson tartózkodási helyére vonatkozott. Myles Sandersont látni vélték a rezervátum területén.

KAPCSOLÓDÓ

A kutatás azonban nem hozott eredményt – közölték a hatóságok több órával a keresési művelet megkezdését követően. A 30 éves gyanúsított tartózkodási helye továbbra is ismeretlen – emelte ki a rendőrség, és arra szólították fel a lakosságot, hogy továbbra is tegyenek óvintézkedésüket biztonságuk érdekében.

A hatóságok a két Sandersont gyanúsítják a legtöbb áldozattal járó idei ámokfutás elkövetésével. A nyilvánosságra került információk szerint

Myles Sanderson menekülés közben megsebesült.

Kedd esti közlések szerint a kórházban ápolt tíz sebesült közül háromnak még válságos az állapota.

A rendőrség továbbra sem tudta megállapítani a támadás pontos okát. Korábban azt közölték, hogy egyes áldozatok szándékos célpontok voltak, míg másokra véletlenszerűen támadtak rá az elkövetők.

Nyitókép: Unsplash.com

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában