Kemény választ küldött Putyin, miután ukránok bombáztak Oroszországban

Ezt olvasta már?

Újraindultak a tárgyalások Ukrajna és Oroszország között. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov pénteken újságíróknak kijelentette, a belgorodi orosz olajtárolót ért támadás miatt nem marad válasz nélkül, és még keményebb feltételeket fog Oroszország követelni a béketárgyalások folytatásához.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma által közreadott képen lángol egy olajtároló az oroszországi Belgorodban 2022. április 1-jén, miután a légtérbe behatoló két ukrán helikopter csapást mért a létesítményreForrás: MTI/AP/Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma

Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek hajnalban behatolt az orosz légtérbe, és bombázni kezdett egy orosz olajtárolót két ukrán helikopter Belgorodban. A TASZSZ orosz állami hírügynökség beszámolója szerint jelenleg is hatalmas lángokkal ég nyolc, egyenként 2 ezer köbméteres olajtartály, és fennáll a veszélye a lángok továbbterjedésének a tároló területén található további 23 tartályra, ami miatt három környező utca lakóit evakuálták. A tűzoltók jelenleg is próbálják eloltani a tüzet. 

Dmitrij Peszkov pénteken a támadásra reagálva azt mondta, a béketárgyalásokon példátlan súllyal fog szerepelni a támadás, és közölte, még keményebb feltételeket fognak követelni a békekötéshez, azaz a háború még súlyosabb szakaszába lépett.  

Hozzátette: a hatóságok mindent megtesznek az üzemanyag-ellátási lánc átszervezése és a város energiaellátásának zavarainak elkerülése érdekében.

Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában