Katonai repülőgépeket kér külföldről Volodimir Zelenszkij

Ezt olvasta már?

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök katonai repülőgépeket és további büntetőintézkedéseket, például az orosz olajipar és az Oroszországgal folytatott kereskedelem bojkottját kérte hétfőn a nemzetközi közösségtől Oroszország ukrajnai offenzívája miatt.

„Ha folytatódik Ukrajna orosz inváziója, és Oroszország nem adja fel Ukrajna elleni terveit, akkor új szankciócsomagra van szükség… A béke érdekében” – jelentette ki videoüzenetében.

Növelni kell az Oroszországra nehezedő gazdasági nyomást – mondta, és javaslatokat tett arra, hogy hogyan: az orosz olajipar vagy az egész orosz export bojkottjával, az Oroszországnak történő eladások felfüggesztésével.

„Ha nem hajlandók alkalmazkodni a civilizáció szabályaihoz, akkor ne tudjanak beszerezni sem árukat, sem szolgáltatásokat a civilizált világból, lakjanak jól a háborúval”

– mondta Oroszországra utalva.

Az eddigi nyugati szankciók is már olyan mértékben szigetelték el Oroszországot, amilyet ilyen nagy gazdasági hatalom még soha nem tapasztalt meg – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

Nyitókép: MTI/AP/Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában