Katonai célokra képezhetnek ki delfineket Észak-Koreában

Ezt olvasta már?

Hadászati célokra képezhetnek ki delfineket Észak-Koreában egy jelentés szerint. A tengeri emlősök hadászati alkalmazása nem ismeretlen, ebben az Egyesült Államok is élen járt, az oroszoknak pedig két ilyen bázisa is ismert.

Delfineket képezhetnek ki katonai célokra Észak-Koreában – írja a Fox News egy szerdán megjelent jelentés alapján. Az Egyesült Államok Haditengerészeti Intézete által közzétett képen a beszámoló szerint a vizen lebegő, állattartásra alkalmas ketrecek láthatók egy haditengerészeti kikötő közelében. A program 2015 óta futhat.

A Phenjantól délre fekvő Nampo város szélén pedig egy másik, a delfinek tenyésztésére szolgáló bázis is látható – írják.

Phenjanban működik egy ócenárium

A cikkben emlékeztetnek, hogy az Egyesült Államok élen járt a tengeri emlősök – a delfinek és az oroszlánfókák – haditengerészeti alkalmazásában,például a tengeri aknák hatástalanítására képezték ki őket. Ezt a példát az orosz haditengerészet is követte: két ilyen báziról is lehet tudni, az egyik a Fekete-tengeren, a másik pedig az Északi-sarkvidéken működik.

A jelentés szerint azonban az is elképzelhető, hogy az uszó ketrecek valamiféle halgazdaságok részei, melyek közül sokat a fegyveresek erők működtetnek Észak-Koreában. Azonban a most bemutatott képek nem egyeznek meg az ország többi halgazdaságáról készült képekkel, illetve az orosz és amerikai tapasztalatok alapján az uszó ketrecek mérete alapján azok inkább a delfinek tartásához megfelelőek.

Mint írják, Phenjanban működik egy ócenárium, és mivel Észak-Koreában a civil és katonai létesítmények gyakran átfedésben vannak, elképzelhető, hogy az itt folyó munkából az ország haditengerészete is profitál.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában