Karácsony Gergely végül nyilatkozott a DK-s zsarolásokról: nem piszlicsáré ügyekről van szó

Ezt olvasta már?

A videóban Karácsony Gergely beszél az előválasztásról, a hatpárti szövetség lehetséges jövőjéről, a riporter kérdésére végül minden eddiginél részletesebben beszélt a korábban említett „zsarolásokról”.

– Ez egy ilyen turbulens időszak, ilyen mondatok ilyenkor elhangzanak – mondta a főpolgármester.

Megismételte, hogy a zsaroló szövegek nem büntetőjogi kategóriának minősülnek, de azért nem aprócska ügyekről van szó, hanem jóval erősebb mondatokra kell gondolni, nem olyan fenyegetésekre, hogy „holnap megszavazzuk-e valami fővárosi cég költségvetési beszámolóját”.

(A legfrissebb hírek itt)

Karácsony szerint súlyos mondatok voltak, melyek azonban mégis csak úgy elszállnak a levegőben.

„Az ellenzéki pártok között van egy erős rivalizálás, és ebben a DK-nak a vérmérséklete más, mint az összes többi párté. Én ezt beáraztam, és megmondom őszintén, ezekből a fenyegetésekből, amiket az ember mindig megkap, még soha nem lett semmi. Éppen ezért, én ezekkel annyira nem foglalkozok” – mondta karácsony, majd a riporter kérdésére azt válaszolta, nem arról volt szó, hogy azzal fenyegették, hogy mondjuk leszavaznak a közgyűlésben valami „piszlicsáré” előterjesztést, hanem, hogy „majd beszélünk”, meg „felbontják az egészet”. Arra a kérdésre, volt-e olyan fenyegetés, hogy Karácsony nem lehet többet főpolgármester, azt mondta: „Hát, például igen”.

„De hát ezek jönnek-mennek, én ezeken mindig mosolygok” – mondta az interjúban Karácsony. Komolyabb fenyegetésekről is említést tett, de ezek nem szorosan a „DK-s fenyegetésekhez” kötődtek, mint például az, mikor azt mondta, pályafutása alatt volt olyan is, hogy megkapta: „Tudom, hova jár a gyereked óvodába”.

– Túl azon, hogy ezek nem működnek, azért nem is helyes. Lehet, hogy nem olyan sms-eket őrzök, amikkel elmegyek a rendőrségre, nyilvánvalóan nem, de én nem küldözgetek ilyen sms-eket. És nem arról van szó, hogy magasabb mércére helyezem magam mint másokat, én ezeket nem tartom helyes eszköznek, főleg mert ráadásul inkább nevetségesek mint komolyan veendőek – mondta.

A beszélgetés ezen része a videó 29. percénél kezdődik:

Karácsony az interjúban arról is beszélt, mikor döntötte el pontosan, hogy – korábbi elhatározását feladva – mégis visszalép Márki-Zay Péter javára:

Azon a héten, amikor ez megtörtént, szerda este volt egy hosszú tárgyalása Márki-Zay Péterrel, ami szenvedélyes volt ugyan, de baráti. A kollégáik ezt másképp élték meg, de szerinte nem volt ezzel semmi baj. Szerda este kiderült, hogy egyikük sem akar visszalépni. Kell néhány nap, míg az ember belső iránytűje beáll a helyes irányba, neki is szüksége volt pár napra – mondta Karácsony Gergely. – Lehet, megspórolhattuk volna ezeket a napokat – tette hozzá Karácsony, aki bevallotta, hogy egy napra rá, csütörtökön a közgyűlésben két napirendi pont között elkalandozott a figyelme és akkor hozta meg magában a döntést. Ez a saját döntése volt, csütörtök délután átbeszélte azokkal, akikre ez tartozik, de magában a döntés már megszületett ekkor.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img