Jóváhagyták az egyik kínai vakcina vészhelyzeti alkalmazását Indonéziában

Ezt olvasta már?

Brit szakértők: kérdéses, hogy több halálesetet okoz-e az új brit variáns

Az említett tájékoztatást Boris Johnson miniszterelnök adta péntek este a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján. Ugyanezen a sajtótájékoztatón Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos...

Lassul az oltási folyamat Csehországban

Az eredetileg tervezettnél mintegy 20 százalékkal kevesebb, koronavírus elleni vakcinát kap Csehország a következő néhány hétben a Pfizer/BioNTech cégektől - közölte Jan Blatny cseh...

Százával fertőződhettek meg koronavírussal a Joe Biden beiktatására kivezényelt nemzeti gárdisták

A demokrata Joe Biden elnöki beiktatását biztosító Nemzeti Gárda legkevesebb 100 - egyes sajtóhírek szerint 200 - tagja pozitív koronavírustesztet produkált, miután a járványhelyzet...

Gendersemleges megszólítás és transznemű kormánytag: már első napján a genderlobbinak kedvezett Joe Biden

Már az első hivatali napján a genderideológiának és a hozzá kapcsolódó LMBTQ-lobbinak kedvezett az Egyesült Államok új elnöke. Joe Biden arról írt alá rendeletet,...

Az indonéz élelmiszeripari és gyógyszerfelügyeleti hatóság hétfőn jóváhagyta a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó vakcinájának (CoronaVac) vészhelyzeti alkalmazását, a legveszélyeztetettebb csoportok beoltása már a héten megkezdődhet.

Az élelmiszeripari és gyógyszerfelügyeleti hatóságot vezető Penny Lukito sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az adatok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatása alapján a CoronaVac megfelelt az engedélyeztetés követelményeinek.

65 százalékos hatékonyság

Indonézia Brazília és Törökország mellett részt vesz a CoronaVac klinikai tesztelésének harmadik szakaszában.

Jóváhagyták a kíani vakcina vészhelyzeti alkalmazását IndonéziábanForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Turkish Ministry Of Health/Hando

A brazíliai Instituto Butantan a múlt héten közölte, hogy a vakcina az enyhe fertőzések 78, a súlyos és mérsékelt fertőzések 100 százalékában bizonyult hatékonynak a vizsgált esetekben.

Decemberben a török hatóságok 91,25 százalékos hatékonysági rátát állapítottak meg egy részleges vizsgálatból, míg Indonéziában 65,3 százalékosnak bizonyult az oltóanyag hatékonysága.

Az iszlám vallástudósok megengedettnek minősítették

A vakcinát először Joko Widodo indonéziai elnöknek adják be, hogy meggyőzze az embereket az oltás biztonságosságáról. Őt követően a vírusfertőzésnek leginkább kitett, 1,3 millió egészségügyi dolgozót oltják be, majd a tartományok kormányzóit, erősítendő a lakosság bizalmát a vakcinában. Az oltási kampány előreláthatóan 15 hónapot vesz igénybe.

Az indonéziai iszlám vallástudósok (uléma) tanácsa a múlt héten vallásilag megengedettnek, azaz “halalnak” minősítette az oltóanyagot.

Indonézia 270 millió lakossal a világ negyedik legnépesebb országa, valamint a legnépesebb muszlim többségű ország. Délkelet-Ázsiában ott található a legtöbb koronavírus-fertőzött. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítése szerint a regisztrált fertőzöttek száma a 828 026, a haláleseteké pedig 24 129.

Becslések szerint a lakosság körülbelül 67 százalékát (181,5 millió embert) kell beoltani ahhoz, hogy közösségi immunitás alakuljon ki a koronavírussal szemben.

A jakartai kormány december közepén bejelentette, hogy az oltóanyagot ingyenessé teszi az indonéziai állampolgárok számára.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

A világ Moszkvára figyel, elszabadultak az indulatok

Gyorsan elszabadultak az indulatok az orosz fővárosban tartott tüntetésen.  "Мы делаем все, чтобы обеспечить вашу безопасность", - несется из динамиков. Вот так обеспечивают....

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Egyre több külföldi étterem lázad fel és kinyit | Street Kitchen

Kolbásszal az igazi! Tésztapolc A parmezános réteget nem érdemes kihagyni ...

Újabb étteremnyitás: Érden nyit új helyet a MexKitchen | Street Kitchen

Gluténmentes Finomak és egészségesek is, bizony van ilyen! Szendvicsek és burgerek ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -