Joe Biden megint összevissza beszélt, az orosz vezetők kinevették

Ezt olvasta már?

Joe Biden amerikai elnök nehezen tudja ellátni feladatait. Ezt május 22-én, vasárnap jelentette be Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke, miután az amerikai elnök ismét összevissza beszélt. 

Dmitrij Medvegyev azt mondta, hogy Biden dél-koreai látogatása során az újságírók megkérdezték, van-e valamilyen üzenete, amelyet továbbíthat észak-koreai kollégájának. 

Joe Biden amerikai elnökForrás: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

„Válaszként Biden csak annyit mondott: Hello, majd néhány másodperc múlva hozzátette: „Ennyi… Pont. Nehéz neki” – írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Szavait a korával viccelődő Leonyid Brezsnyev SZKP Központi Bizottságának főtitkáráról szóló sorozatból készült kivonatokkal, valamint Biden nyilvános beszédeiről készült felvételekkel kísérte.

Biden május 19-én Dél-Koreába látogatott. Másnap a Samsung pjongtaeki gyáránál a dél-koreai elnökhöz, Yoon Seok-yolhoz fordult, Moon Jae-innek nevezve az ország volt elnökét, de azonnal kijavította a hibát.

Május 14-én az amerikai elnök ismét összevissza beszélt, az Államok és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón. A Fehér Ház vezetője megfeledkezett önmagáról, és az ország alelnökét, Kamala Harrist, az Egyesült Államok elnökének nevezte ki.

Medvegyev – más orosz vezetőkhöz hasonlóan – ezen gúnyolódott. Korábban egyébként a Fehér Ház volt orvosa azt mondta, hogy Joe Biden már nincs abban a szellemi állapotban, hogy ellássa feladatát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában