Joe Biden megengedte a migránsoknak, hogy belépjenek Amerikába

Ezt olvasta már?

Hatásos a brit oltási kampány: tovább lassul a járvány

A nagy-britanniai koronavírus-járvány terjedésének további jelentős lassulását mutatják a pénteken közzétett új mérőszámok. A brit statisztikai hivatal (ONS) széleskörű lakossági próbaszűrésekre alapuló becslése szerint Angliában...

Ausztria is tárgyal az orosz vakcina vásárlásáról

A Szputnyik V nevű, koronavírus elleni orosz vakcina ausztriai szállításának lehetőségéről tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnök és Sebastien Kurz osztrák kancellár - közölte a...

Csúcs után: az EU-nak ellenállóbbnak kell lennie az új kihívásokkal szemben

Az Európai Unió el akarja mélyíteni a tagállamok közötti védelmi és biztonságpolitikai együttműködést, növelni kívánja a védelmi beruházásokat, fejleszteni a védelmi és civil képességeit,...

Robbanás volt egy izraeli teherhajón az Ománi öbölben

Egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt egy izraeli teherhajón az Ománi-öbölben pénteken, ami újabb aggályokat vetett fel a közel-keleti tengeri hajózás biztonságát illetően. A brit haditengerészet...

Az Egyesült Államok bevándorlási politikájának irányváltása jegyében az új amerikai kormányzat péntektől újra lehetővé teszi, hogy a menedékjogért folyamodók bírósági meghallgatásuk és ügyük elbírálása idejére belépjenek az országba – közölte a washingtoni Fehér Ház. Joe Biden nemrég aláírt egy rendeletet, amely segítségével 2022-ben 125 ezer migránst tud majd befogadni az Egyesült Államok.

Joe Biden elnök kormánya e lépéssel szakít az előző elnök, a republikánus Donald Trump korlátozó bevándorlási politikájával. Az Egyesült Államok déli határához érkező menedékkérőknek eddig Mexikóban kellett kivárniuk kérelmük elbírálását, a kérvényezők emiatt átlagosan több mint egy évig a határ közelében felállított sátortáborokban éltek.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium adatai szerint ez az előírás jelenleg is mintegy 25 ezer embert érint.

Az amerikai illetékesek mindazonáltal arra figyelmeztetik a bevándorolni vágyókat, hogy csak saját felelősségükre menjenek a határátkelőhelyekre, ahol a menedékkérőknek regisztráltatniuk kell magukat, s ennek alapján később értesítik őket a határon való átlépésük lehetséges idejéről és helyéről.

Az eddigi eljárás átalakításában a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala (UNHCR) és a világszervezet Gyermekalapja, az UNICEF is segítséget nyújt. “Ez egy olyan terv, amelyről az amerikai kormány egyeztetett és megállapodott a mexikói kormánnyal” – mondta el a dpa német hírügynökségnek Alberto Cabezas, az IOM mexikói szóvivője. “Az ENSZ szervezetei már kinyilvánították, támogatják azt a tervet, hogy a bevándorlók az Egyesült Államokban intézhessék kérelmük elbírálását” – tette hozzá a szóvivő.

Joe Biden,Forrás: AFP/Saul Loeb

Ahogyan korábban az Origo is megírta, Joe Biden egyik legfőbb célja az volt, hogy lebontsa az Egyesült Államok és Mexikó határán lévő jogi falat, amelyet Trump elnök épített, és amely a Mexikóval és Közép-Amerikával kötött menekültügyi megállapodások révén biztosítja az illegális bevándorlás visszaszorítását.

Az eddig hatályban lévő jogi megoldás a migránsokat illetően magában foglalta a Mexikóban maradás politikáját, valamint a közös menekültügyi megállapodásokat Guatemalával, Hondurassal és El Salvadorral, most viszont Biden mindent felrúgott, így gyakorlatilag megnyílt Amerika déli határa a migránsok előtt.

Ennek veszélyeire nem csak konzervatív szakértők figyelmeztettek, hanem baloldal liberálisok is, akik szerint rendkívül veszélyes a migránsok ilyen mértékű beáramlása. Egyrészt jelenleg világszerte tombol a koronavírus-járvány, másrészt pedig nemzetbiztonsági kockázatot is jelent a bevándorlás, ahogy ez egyre többször megmutatkozik Európában is.

Joe Biden viszont pontról pontra követi a Soros György által kidolgozott betelepítési tervet. Az amerikai tőzsdespekuláns még pár éve jelentette be, hogy 500 millió dollárt fordít a migránsok támogatására. A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) azóta is minden évben komoly összegeket fordít migránsbarát szerezetek támogatására.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Szaúdi újságíró halála – a trónörökös hagyta jóvá a műveletet az amerikai hírszerzés szerint

"Úgy véljük, hogy Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös jóváhagyott egy műveletet Isztambulban, Törökországban, hogy fogják el vagy öljék meg Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságírót" -...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...

Normafa Grill Terrace – kajamekka a Normafán | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...

Kajamekka a Normafán – már most is látogatható a Normafa Grill Terrace | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -