Joe Biden elnök egy korábban radikális baloldali, Soros-féle alapítványnál dolgozó nőt nevezett ki szóvivőnek a Fehér Házba

Ezt olvasta már?

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön kinevezte a Fehér Ház új sajtószóvivőjét, Karine Jean-Pierre-t, aki az első afroamerikai, nyíltan leszbikus, és az LGBTQ közösséggel szimpatizáló személy ezen a poszton.

Jen Psaki eddigi szóvivő jövő pénteken távozik a Fehér Házból, és az Axios amerikai hírportál április elejei híre szerint az NBC és az MSNBC mérsékelt baloldali-liberális amerikai üzleti-kereskedelmi televíziós csatorna egyik műsorának lesz a munkatársa.  

Karine Jean-Pierre, a washingtoni Fehér Ház új szóvivője a James Brady sajtószobájában tartott sajtótájékoztatón 2022. május 5-én.Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Karine Jean-Pierre, aki 2021 januárja óta a Fehér Ház első számú szóvivő-helyettese, olyan időszakban veszi át a fizikailag és szellemileg egyik legmegterhelőbb kormányzati posztot, amikor a Fehér Ház komoly politikai kihívások elé néz: az elnöki hivatalnak segítenie kell a Demokrata Pártnak megtartania a képviselőházi többségét és a szenátusi 50-50 százalékos szavazati arányát a novemberben esedékes félidős kongresszusi választáson.

Mindeközben a Biden-adminisztrációnak kezelnie kell az elszabadult inflációval és a gazdaság helyzetével kapcsolatos aggodalmakat és az olyan külpolitikai kihívásokat is, mint az orosz-ukrán háború és az észak-koreai atomprogram.

Biden elnök még májusban Dél-Koreába és Japánba látogat, júniusban pedig Európába utazik.
Mielőtt csatlakozott volna Joe Biden demokrata párti elnökjelölt választási kampányához, Karine Jean-Pierre a MoveOn.org elnevezésű radikális baloldali mozgalom közkapcsolati és PR-igazgatója volt, korábban pedig az NBC és az MSNBC politikai elemzője.

Joe BidenForrás: AFP/Jim Watson

Mindeközben elnöki főtanácsadóként visszatér a Fehér Házba Anita Dunn is, aki 2021-ben, Joe Biden elnök hivatalba lépését követően, már több hónapon át dolgozott az amerikai kormány vezetőjének. Barack Obama elnöksége idején (2009-2017) pedig a Fehér Ház politikai ügyekért felelős munkatársaként tevékenykedett, és részt vett a 44. amerikai elnök újraválasztási kampányában is.

A veterán demokrata párti stratégiai szakértő jelenleg az SKDK demokrata párti tanácsadó cég partnere, aki már Biden 2020-as elnökválasztási kampányában is főtanácsadóként vett részt, korábban pedig Obama elnök stratégiai főtanácsadójaként és kommunikációs igazgatójaként dolgozott.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában