Jelentősen csökkent az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában

Ezt olvasta már?

Most már mi is csak negatív teszttel mehetünk Franciaországba

A vasárnap éjféltől érvénybe lépett intézkedés eddig csak az EU-n kívüli országokból érkezőkre vonatkozott. Az új szabályozás alól mentességet élveznek a határ menti ingázók...

Kedden lemond az olasz miniszterelnök

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedden benyújtja a lemondását Sergio Mattarella államfőnek - közölte a kormányfői hivatal. A tájékoztatás szerint Conte kedd reggelre kabinetülést hívott össze,...

Már kilenc számjegyű a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

A Worldomteres statisztikai portál adatai szerint hétfőn átlépte a százmilliót az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma világszerte. Itt látható, hogy nőtt a szám a járvány kezdete...

Jakab Péter miniszterelnök-jelöltként indulna az előválasztáson | 24.h

Először tartott évértékelőt Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Ebben mindjárt bejelentette, hogy elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet...

A kedden ismertetett legújabb összesítés szerint ismét 1200-nál több halálos áldozata volt egy nap alatt a nagy-britanniai koronavírus-járványnak, az újonnan kiszűrt fertőzöttek száma viszont jelentősen csökkent a múlt héten mért adatokhoz képest. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) londoni orvosigazgatója szerint ugyanakkor az ország a második világháború óta nem élt át a mostanihoz fogható súlyosságú közegészségügyi válságot.

A brit egészségügyi minisztérium kedd esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 45 533 új fertőzöttet azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte.

A múlt héten szinte minden nap 60 ezret messze meghaladó, esetenként 70 ezerhez közeli napi új fertőzöttet szűrtek ki országszerte.

Kedd ugyanakkor a második olyan nap egymás után, amikor ennél jóval kevesebb, 45 ezer körüli új koronavírus-fertőzöttet mutattak ki tesztekkel.

Koronavírus elleni vakcina beadására várakoznak emberek az angliai Hertfordshire megyei Stevenage város konferenciaközpontjában 2021. január 11-én.Forrás: MTI/EPA/Pool/Joe Giddens

Szakértők szerint nem kizárt, hogy elindult egy lefelé tartó folyamat, de szinte biztos, hogy ez még nem a december 8-án kezdődött oltási kampány eredménye; sokkal valószínűbb, hogy a karácsonyi időszak előtt érvénybe léptetett szigorúbb korlátozások kezdik éreztetni hatásukat.

A kedden zárult egy hétben 389 572 koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki. Ez 2043-mal, 0,5 százalékkal kevesebb az egy héttel korábbi azonos időszakban kimutatott új fertőződések számánál.

Kihalt utcán sétál egy nő London Westminster nevű negyedében 2021. január 12-én.Forrás: MTI/AP/PA/Victoria Jones

A brit kormány számítási módszertana szerint – amely a koronavírus-fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe – kedden 1243 páciens halt meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben.Ennél magasabb napi halálozási számot csak múlt pénteken mértek: akkor 1325-en haltak meg. A pénteki halálozási adat volt a legmagasabb a nagy-britanniai koronavírus-járvány kezdete óta.

Vin Diwakar, az NHS londoni orvosigazgatója a Downing Streeten tartott kedd esti sajtóértekezleten elmondta: november elején az állami egészségügyi szolgálat londoni kórházaiban ezer pácienst kezeltek Covid-19 betegséggel. Számuk karácsony első napján már négyezer volt, jelenleg csaknem 8 ezren vannak a londoni kórházakban a koronavírus okozta betegség miatt.

Diwakar professzor kijelentette: a koronavírus-járvány a második világháború óta a legsúlyosabb nagy-britanniai közegészségügyi válsághelyzet.

Koronavírus elleni oltóanyagot adnak be egy férfinak az angliai Hertfordshire megyei Stevenage város konferenciaközpontjában létesített oltóközpontban.Forrás: MTI/EPA/Pool/Joe Giddens

Priti Patel belügyminiszter a kedd esti tájékoztatón ugyanakkor elmondta, hogy meghaladta a 2,8 milliót a koronavírus elleni vakcinákkal beoltottak száma.Patel ismertetése szerint az oltóanyag első dózisában keddig 2 431 648-an részesültek, és 412 167-en már a második adagot is megkapták.

A brit kormány hivatalos célkitűzése az, hogy a négy legveszélyeztetettebb lakossági csoportból február 15-ig mindenki megkaphassa a koronavírus elleni oltásnak legalább az első dózisát.
E terv alapján a 68 millió lakosú Egyesült Királyságban 16 millióan megkapják a vakcinát a jövő hónap közepéig.

A brit kormány mellett működő egyesített oltásügyi bizottság (JCVI) 25 oldalas oltási menetrendje alapján a négy legveszélyeztetettebb kockázati csoportban az idősotthonok összes lakója és gondozóik, a 70 éven felüli korosztály, az egészségügyi és a gondozói hálózatok első vonalában dolgozók, valamint a krónikus betegségekkel küszködők szerepelnek.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Másfél hónapja nem volt ilyen kevés új fertőzött Nagy-Britanniában

A hétfőn ismertetett legújabb adatok szerint csaknem másfél hónapja nem mért alacsony szintre csökkent az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Királyságban. Ebben már...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...

Egyre több külföldi étterem lázad fel és kinyit | Street Kitchen

Kolbásszal az igazi! Tésztapolc A parmezános réteget nem érdemes kihagyni ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -