Január óta először 30 ezer felett az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában

Ezt olvasta már?

Január vége óta először 30 ezernél több új koronavírus-fertőzést szűrtek ki egy nap alatt Nagy-Britanniában, de a Covid-19 betegség okozta halálozások száma továbbra is messze elmarad az év eleji tetőzés idejére jellemző szintektől.

A brit egészségügyi minisztérium szerda este ismertetett adatai szerint az elmúlt 24 órában országszerte 32 548 új koronavírus-fertőzéses esetet azonosítottak szűrővizsgálatokkal. 

Védőmaszkot viselő utasok a londoni metróban 2021. júliús 7-én.Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Legutóbb január 24-én haladta meg a 30 ezret az egy nap alatt kiszűrt új koronavírus-fertőzések száma: aznap 30 004 esetet jelentettek országszerte.
A szaktárca szerdai összesítése alapján az utóbbi egy napban 33-an haltak meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben.

Vendégek a brit főváros Soho negyedének egyik kocsmája előtt 2021. április 12-én. A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően ettől a naptól kezdve a koronavírus-járvány miatt bezárt üzletek kinyithattak Nagy-Britanniában és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A januári tetőzés csúcsán, január 20-án 1820 halálos áldozata volt 24 óra alatt a nagy-britanniai koronavírus-járványnak, vagyis a jelenlegi napi halálozási szám az akkori adatoknak nem egészen két százaléka.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img