Itt van a friss lista a legtöbb turistát vonzó országokról

Ezt olvasta már?

A ForwardKeys repülőjegy-adatbázissal foglalkozó vállalat közzétette éves jelentését, amelyben a leginkább látogatott országok listája is helyet kapott – írja a Portfolio.

A turizmustól függő országok sokszor kevésbé szigorú Covid-19 utazási korlátozásokat vezetett be az elmúlt években, hogy a világjárvány alatt is fenn tudták tartani a látogatók folyamatos áramlását.

A 10 leglátogatottabb ország 2022-ben:

  1. Dominikai Köztársaság
  2. Törökország
  3. Costa Rica
  4. Mexikó
  5. Jamaica
  6. Pakisztán
  7. Banglades
  8. Görögország
  9. Egyiptom
  10. Portugália

2022. január 1. és október 18. között a Dominikai Köztársaság 5 százalékkal több látogatót fogadott, mint 2019 azonos időszakában. Az ország leginkább az egész évben nyitva tartó golfpályáiról ismert, és a Karib-térség legjobb all inclusive luxusüdülőhelyei közül is néhány itt található.

A második helyen álló Törökország fő vonzereje Antalya, a török riviéra legnagyobb városa, amely 66 százalékkal több látogatót fogadott, mint 2019 azonos időszakában, de az ország turizmusának szintje 2022-ben nem változott 2019-hez képest.

Costa Rica a harmadik a listán, és Törökországhoz hasonlóan a közép-amerikai országba is ugyanannyi turista érkezett 2019-ben, mint 2022-ben.

Nyitókép: Tzido/Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában