Itt a Gazprom rendkívüli bejelentése

Ezt olvasta már?

Tűz- vagy robbanásveszélyes lenne az Északi Áramlat gázvezeték Portovaja kompresszorállomásán lévő Trent 60-as gázturbina további üzemeltetése az olajszivárgás kijavítása nélkül – közölte a Gazprom orosz állami gázvállalat hétfőn este.

A Gazprom pénteken jelentette be, hogy az eredeti tervek szerint háromnapos karbantartásra leállított Északi Áramlat-1 nem tudta folytatni működését, mert az egyetlen üzemben lévő Trent 60-as egységénél olajszivárgás lépett fel.
A gázvezetéket a tervezett karbantartás után szombaton kellett volna ismét üzembe helyezni, azonban a gázszállítás hétfőn sem indult újra.

A Siemens nem tartja indokoltnak a leállást.Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A német Siemens Energy szóvivője úgy reagált, hogy a cége a Gazprom megállapítását nem tekinti technikai indoknak a vezeték leállítására. „A gázturbina egység további üzemeltetése a feltárt hibák megszüntetése nélkül tűz- vagy robbanásveszélyt jelent, azaz az egész üzem ipari biztonságát érinti” – közölte Telegram-csatornáján a Gazprom. Az orosz gázvállalat rámutatott, hogy korábban más turbináknál is észleltek hasonló szivárgást, ami rendszerszintű hibára vall.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában