Ítéletidőtől félnek az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

Ezt olvasta már?

Heves hóviharra – erős szélre, fagyos hidegre és mintegy 60 centiméter hóra – készülnek szombaton az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, New England régióban és New York államban.

A légitársaságok a közelgő ítéletidő miatt mintegy 5 ezer hétvégi járatot töröltek, és további több mint 8 ezer járat csak késésekkel közlekedik.

Maryland, Massachusetts, New Jersey és New York állam kormányzói szükségállapotot hirdettek, és arra kérték az embereket, hogy ne induljanak útnak sehova a hétvégén.

Busz halad a sűrű hóesésben a Massachusetts állambeli Somerville-ben 2022. január 29-én hajnalban.Forrás: MTI/AP/Josh Reynolds

A hatóságok arra számítanak, hogy az utóbbi évek legnagyobb hóviharát kell átvészelniük.

A meteorológiai szolgálat áradás veszélyére is figyelmeztetett a partokhoz közeli vidékeken, az Amtrak vasúttársaság pedig az érintett terület nagy részén törölte vonatjáratait.

Friss hóval borított utca a Massachusetts állambeli Somerville-ben 2022. január 29-én hajnalban.Forrás: MTI/AP/Josh Reynolds

Szinte napra pontosan 44 évvel ezelőtt, 1978-ban bénította meg nagy erejű hóvihar New England térségét.

Akkor alig tudtak felkészülni a vihar érkezésére. Rövid idő alatt mintegy 70 centiméter hó hullott, és a zord időjárás miatt többtucatnyian meghaltak.

Rengeteg ember a házában rekedt, és a nagyobb autópályák egy hétig járhatatlanok voltak.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában